steak

Anmeldelse: Madklubben Steak i København

I København ligger der en sand perle af en steakrestaurant, som giver andre store steakhuse kamp til stregen om at have de bedste bøffer. Kampen er dog unfair, da Madklubben Steak i København har priser, der er under konkurrenternes. Bøfferne, de fejler ikke noget. Tværtimod er det en fornøjelse at sætte tænderne i de møre udskæringer, der bliver serveret for dig på Madklubben.

Lidt social dining-agtigt

Vi satte os til bords en torsdag aften kl. 20. Der var helt pakket, uden at man sad klemt. Der var god plads mellem bordene. Dog virker det alligevel lidt social dining-agtigt, selvom konceptet i sin enkelhed går ud på, at man spiser det samme – hvilket man ikke gør på Madklubben. Ikke nødvendigvis. Men der er nok en grund til, at det kaldes en klub. Uden at tænke yderligere over det nød vi de varme omgivelser i fulde drag. En symfoni af det rå industrielle med klinker på væggene ved køkkenet, der står åbent – og de varme glødepærer, der skaber hyggen. Vi var allerede forelsket i stedet uden at have sat tænderne i deres speciale. Nemlig kødet.

Humøret var højt

Før vi kommer til menuen, skal det lige tilføjes, at humøret var rigtigt højt. Vi var tre fyre i 30’erne, der skulle på 10 dages polterabend i Las Vegas. Et steakhus var det eneste rigtige på dette tidspunkt – og vi kom ikke til at fortryde vores valg.

Vi begav os i kast med menuen, som bød på 3 retter for kun 300 kroner. Den tog vi alle tre. Ville man have de lidt dyrere retter, var der et ekstra tilkøb på hvert ret. Jeg valgte eksempelvis en ½ stegt hummer, som kostede 75 kroner yderligere. Yderst delikat og godt tilberedt hummer i citron og aioli, som smagte fantastisk. Det var lige før, at tænderne løb i vand. Mine kammerater fik begge røget laks med rygeost, purløg og sprød malt, som også ramte plet. En let forret, som lige lagde bunden forud for showets helt store stjerne – the steak!

Læskende cocktails til saftige bøffer

Der kom naturligvis en cocktail på bordet til at skylle hele herligheden ned. Vi fik en Elderly Flowers, da vi alle er pjattede med hyldeblomst. En læskende sag, der havde lidt sødt, stærkt og noget bittert. En perfekt drink til at starte med – og ikke for tung. Det er også muligt at få lidt cava til sin starter, men vi gik direkte til cocktails, da humøret var i top.

Ind kom tjeneren, der viste overskud og klasse, med aftenens helt store stjerner. Hr. Mørbrad, Mr. Rib Eye og Sir Striploin. Vi havde alle taget deres håndskårne fritter til med trøffelsmør og en bearnaise. Oldschool? Ja, tak! Aldrig har jeg fået et stykke kød, der er så mørt. Det var som at køre kniven igennem et pund smør, der havde ligget direkte i solen. Det smeltede på tungen og pirrede omgående mine smagsløg med en drilsk længsel efter at ville have mere.

Vi sluttede af i fortsættelsen til oldschool – nemlig med en Creme Brulée, som blev akkompagneret af en lækker gin og tonic, der var lidt sød i det. Den var kronen på værket. Kokken, der havde lavet den, var godt klar over, hvordan den skulle tilberedes. Den var ikke for tung og fedtet, men lige tilpas.

Meget typisk på et steakhus er det kødet, der er i centrum. Det er meget simpelt tilbehør, men her er der dog mulighed for lidt forskelligt, så der også er til de knap så kødelskende. Det perfekte sted til en romantisk date – eller hvis du skal med gutterne eller veninderne ud at hygge og have lækre cocktails og mad i et prisleje, hvor alle kan være med.

Value for money

Langt de fleste af os kan godt lide at få value for money. Jeg må sige, at jeg synes, at man får overdådigt meget for sine penge på Madklubben Steak. Alt smagte til perfektion. Vil man gå en lidt anden vej end den sædvanlige steak og bearnaise, er der masser af muligheder for at få noget andet. Men kan du lide store bøffer, der ikke koster en formue, er Madklubben Steak STEDET.

Find vej til restauranten:

Madklubben Steak

Pilestræde 23

1112 København K.

Tlf.: 33 13 33 34

E-mail: steak@madklubben.dk

About skribent