4 stjerner til Nordens folkekøkken

Konceptrestauranter skyder op som paddehatte. Der er sikkert mange, der her skelet til den succesrige københavnske restaurant Madklubben, hvor der er faste priser på 1-4 retter, som man selv vælger et antal af. Priserne er holdt i bund med et stramt og enkelt menukort og gerne flere seatings.

Flere af de aarhusianske restauranter og cafeer har nu taget konceptet til sig, og blandt andet hos Nordens folkekøkken i Jægergårdsgade kan man se frugten af disse anstrengelser.

Nordens folkekøkken har en ret simpel menustruktur. Konceptet er at  2 retter med 2 glas vin koster 250 kroner. Derefter koster hver ekstra ret og vin 100 kroner ekstra, så man kan købe op til 7 retter og 7 vine for 750 kroner.  Vælger man 4 retter med 4 glas vin koster det således 450 kroner og det er generelt et særdeles rimeligt niveau for mad og vin.

Et ganske nydeligt koncept, men til gengæld kan man ikke fravælge vinen. Man kan naturligvis vælge sagtens undvære vinen, men, man betaler stadig 100 kroner per ret.

Vi spiste der den 19. oktober og blev anvist et udmærket bord i restaurantens øverste del. Her er plads til mange mennesker, og selvom det var onsdag var der helt fyldt, så det var godt, at vi havde bestilt bord til klokken 18.45.

Den store tilstrømning forstår man godt, for maden er god, serveringen udmærket og forholdet mellem pris og kvalitet helt i top. Og det er jo så netop en afvejnng man er nødt til at gøre: vil man forkæles i luksuriøse omgivelser, hvor tjenerne står på spring og hvor man bruge 6 timer på at gennemleve en gastronomisk pragtpræstation eller vil man nøjes med nogle få, men hyggelige timer i en helt fyldt restaurant?

Vi mener absolut, at man bør gøre begge dele og derfor anbefaler vi Nordens folkekøkken med 4 store stjerner.

Nordens folkekøkken
Karakter: 4 stjerner (se skala her)
Jægergårdsgade 6
8000 Aarhus C
Telefon: 53538250
www.nordensfolkekokken.dk

About skribent