Følgende artikler er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til i artiklen.
Der er nogle ting, der er rare at have i køkkenet, og der er nogle ting, der er nødvendige at have i køkkenet. Vi kan nok hurtigt blive enige om, at madlavningsentusiaster ved, hvad der er nødvendigt at eje – og de ejer med garanti allerede det hele. Madentusiaster har dog også flere ting, der er rare at have i køkkenet, end andre mennesker har. Dette er helt naturligt, fordi madlavningsentusiaster netop har en interesse for mad.
Hvis du er madlavningsentusiast, og du gerne vil have mere udstyr til dit køkken, eller hvis du skal købe en gave til en madlavningsentusiast, kan du læse med herunder. Her får du nemlig fire ting, enhver madlavningsentusiast bør have i sit køkken; fire ting, der er rare at have i køkkenet, men som er svære at undvære, når først man har prøvet dem.
En dampovn
En dampovn er ikke en almindelig ovn. Det er en ovn, der gør det lettere at lave god mad. Hvis du har prøvet at lave mad i en dampovn før, ved du, at den kan være svær at undvære. Dampovnen er god at lave mad i, fordi den sørger for, at smag og saft forbliver i maden. Der findes rigtig mange forskellige dampovne på markedet, og dampovne bliver da også mere og mere brugt i danske køkkener. Det kan derfor være svært at finde ud af, hvilken dampovn der er den bedste. Du kan klikke her, hvor du finder en test af forskellige dampovne. Ud fra testen kan du få en idé om, hvilken dampovn du skal investere i.
En termomixer
En termomixer er et andet redskab, der er rart at have i køkkenet. Termomixeren kan også gøre madlavningen lettere. Det bliver pludselig let at lave den perfekte is, den perfekte sauce og meget andet – faktisk bliver alt lettere med en termomixer. I hvert fald bliver det lettere at lave mad, der nærmer sig perfektion, hvis du har en termomixer i dit køkken. Termomixeren er et redskab, der ikke er en nødvendighed i køkkenet. Som med dampovnen bliver den dog hurtigt det, når du først har lavet din første perfekte bearnaise i den.
En sous vide
En sous vide er et redskab, der kan bruges til tilberedning af mad. Mad tilberedes i en sous vide, ved at maden lægges i en egnet plasticpose, hvorefter den tilberedes i et vandbad. Vandet har en særlig temperatur, som gør, at maden tilberedes. Tilberedningen sker typisk over længere tid. Det sikrer eksempelvis, at kød forbliver mørt og tilberedes til perfektion. En sous vide kan fås til fornuftige priser, og derfor er det altså også et redskab, der bliver mere og mere udbredt i danske køkkener. En sous vide er et must have til madlavningsentusiaster.
En foodprocessor
Den er rar at have, men for mange er den også nødvendig at have: foodprocessoren. En foodprocessor kan klare det meste, og derfor skal den naturligvis også være i køkkenet. Uanset om du skal snitte grøntsager, male mandler til mel eller lave en smoothie, kan en foodprocessor bruges. Det er et alsidigt redskab, som ikke kan undværes i køkkenet. Der er stor forskel på kvaliteten og evnen på forskellige foodprocessorer. Du skal gå efter en af god kvalitet – den vil holde længere og være din bedste ven i køkkenet.