4 ting til den perfekte gourmetaften

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til i artiklen.

Står du og skal skabe en helt fantastisk aften for dine venner eller familie, så har vi her en god guide til dig. For hvad skal der egentlig til for at skabe den perfekte gourmetaften i det bedste selskab? Vi kommer med fire gode bud på ting, du skal have på din huskeliste til den store aften. Så garanterer vi, at det bliver en fuldendt aften med plads til hygge for alle parter. 

Den gode vin

Ingen gourmetmiddag uden en god flaske vin. I dag er vin blevet en fast del af et godt måltid mad, og selvfølgelig skal der god vin til, hvis maden er i topklasse. Derfor bør du begive dig ud på det store vinmarked og kigge efter vine, der passer perfekt til aftenens menu. Vi anbefaler, at du køber hvidvin til forretten, rødvin til hovedretten og dessertvin eller portvin til desserten. 

Når du skal kigge efter den rette vin, så skal du vælge ud fra land og smagsnuancer, der matcher helt bestemte madvarer. Du kan også vælge at kigge online, og du kan se mere her, hvis du vil finde et stort udvalg af fantastiske vine til din gourmetaften. 

Hjemmelavede snacks og tilbehør

Når det kommer til madlavningen, så kan du også gøre lidt ekstra ud af aftenens menu, hvis du selv laver det hele fra bunden. Det tager altid lidt ekstra tid at lave det hele selv, og derfor kan man fristes til at købe f.eks. mayonnaisen nede i supermarkedet. Men vælger du at lave det hele selv, så vil det gøre aftenen til noget helt særligt. 

Du kan vælge at lave alle dine snacks selv. Det kan være hjemmelavede chips eller små anretninger til velkomstdrinken. Det samme gælder desserten med hjemmelavet is eller det lækre tilbehør til hovedretten.

Underholdning

Afhængigt af anledningen og antallet af deltagere, så kan du med fordel arrangere noget underholdning for det festlige selskab. Det viser nemlig, at du har gjort lidt ekstra ud af den gode aften og samtidig kan samle alle om det samme. Det kan være, at du laver en quiz, der tager udgangspunkt i jeres fælles historie, eller at du arrangerer en omgang hit med sangen, hvor I alle kan få lov til at synge med på de gamle klassikere. 

Pynt og menukort

Skal du virkelig imponere, så kan du vælge at lave et menukort til dine gæster. Her kan de se aftenens menu samt de tilhørende vine, som du selvfølgelig har købt til maden. På den måde føles det som et restaurantbesøg, og det viser igen, at du har gjort lidt ekstra ud af aftenen. 

Samtidig er pyntning også en vigtig del af en festlig aften. Har du et tema, så er det oplagt at pynte op med øje for det. Men ellers er det vigtigt med flot bordpynt, friske blomster, lys og alt andet, der skaber et stilet og klassisk middagsbord. Så kan du skabe en ægte gourmetoplevelse for både dig selv og alle dine gæster, som I vil huske i meget lang tid.

Du kan også få leveret måltidskasser, således at alt maden er forberedt, og du blot skal koncentrere dig om dine gæster.

About skribent