4 tips til at spise grønnere i hverdagen

Dette indhold er sponsoreret

Vi er alle sammen klar over, at det er vigtigt at spise sundt i vores hverdag. Dog er det for mange svært netop at få spist de gode madvarer – især når hverdagen domineres af arbejde, børnepasning, rengøring, oprydning osv. Det er derfor ikke usandsynligt, at din dårlige samvittighed sniger sig ind fra tid til anden. Ønsker du at dulme den dårlige samvittighed, er der ikke andet for end at begynde at spise grønnere i hverdagen. Men hvordan gør du så lige dette? Det giver vi dig fire tips til her på siden.

Få sund mad og frugt leveret til døren

I dag er det nærmest nemmere end nogensinde at vælge de sunde madvarer frem for de usunde – hvis du blot sørger for at få mad og frugt leveret til døren. Herved slipper du for at handle ind selv, og dermed bliver du ikke fristet i supermarkedet til at købe de usunde sager. Der findes mange forskellige former for madleveringer, og blandt de mest populære er måltidskasser og frugt leveret til døren. Ikke nok med at du får fyldt køleskabet op med sunde råvarer, så får du altså også mere tid i hverdagen, da du ikke skal bruge tid på indkøb.

Sørg for at snitte store portioner

Når du er i gang med køkkenkniven og skærebrættet, er det en god idé at snitte store portioner. Du skal altså ikke kun snitte det, som du skal bruge i øjeblikket – men gerne rationer til flere dage. Efterfølgende skal du blot komme grøntsagerne og frugterne og plastikbokse og stille dem i køleskabet. Nu vil du have grønt til flere dage, uden du skal bruge tid på det hver dag. Dette højner chancen for, at du rent faktisk får spist grønt frem for et andet alternativ.

Kom alle grøntsagerne i lækre smoothies

En nem kilde til masser af grønt er smoothies. Her kan du blende alverdens frugter, bær og grøntsager. Dette gør det lettere for dig at få spist mange forskellige grøntsager – og så smager det skønt. Du bestemmer selv, om den lækre smoothie skal nydes til morgenmaden, efter arbejdet eller som en aftensnack. Uanset hvornår på dagen du indtager smoothien, vil det højne antallet af spiste grøntsager. Søg gerne efter inspiration til opskrifter på internettet.

Blend grøntsager til sammenkogte retter og supper

Inden du pakker blenderen alt for langt væk, kan du med fordel bruge den til at blende endnu flere grøntsager. Disse kan du med fordel inkorporere i sammenkogte retter og supper. Her kommer der igen store mængder grøntsager ned, uden du tænker specielt meget over det. Så snart grøntsagerne varmebehandles, vil de også blive mere mavevenlige. Dette er perfekt for dig, der ikke er så god til at spise grønt i hverdagen – eller hvis du prøver at få børnene til at spise sundere. Ønsker du at løfte mæthedsværdien, kan du med fordel putte kylling og rejer i retterne.

Som du kan se, findes der masser af måder, hvorpå du kan spise mere grønt i hverdagen. Det gælder blot om at bryde dine vaner og skabe nogle nye.

About skribent