Årets kok 2012

Vil man spise hos årets kok 2012 skal man fremover tage til Stammershalle Badehotel på Bornholm. Det var nemlig Daniel Kruse fra Bornholm, der løb med titlen som Årets Kok da HORESTA og 3F søndag den 18. marts afholdt Danmarksmesterskabet for kokke og tjenere 2012 i Messecenter Herning.

Efter måneders hård træning og en godt seks timer lang finale kunne Daniel Kruse fra Stammershalle Badehotel bryste sig af titlen som Danmarks bedste kok.

Det var 21. gang, at Årets Kok blev afviklet og blandt de tidligere vindere er blandt andre verdens bedste kok Rasmus Kofoed samt Thomas Herman og Thomas Pasfall.

I år var det Daniel Kruse, der skabte det bedste resultat af den udleverede råvarekurv, som de ti finalister fik udleveret inden konkurrencens start.

Ved finalen skulle hver deltager indenfor 6¼ time tilberede en 3 retters menu på basis af råvarekassen. De skulle fremstille 10 couverter – 6 til servering for indbudte gæster, 3 til dommerbedømmelse og 1 til udstilling/fotografering.

Menubeskrivelsen afleveres til dommerpanelet inden udløb af den første time af konkurrencen. Forretten skal afleveres efter 4 timer, hovedretten efter 5 timer og desserten efter 6¼ time.

Årets vindermenu bestod af en forret med syltet pighvar med østers, æble og mousseline. Hertil tørret rogn og puder samt røg. Hovedretten var saltet okse og stegt due med rødbede og sennep, og endelig bestod desserten af marcipan med citronfromage, marengs og krokant.

Ud over titlen som Årets Kok modtog Daniel Kruse et beløb på 30.000 kroner.

Årets Kok er danmarksmesterskabet for professionelle kokke og årets begivenhed i den danske gastronomiske verden. Vinderne gennem tiden er en eksklusiv klub af landets ypperste kokke, som sætter deres tydelige præg på den høje standard, dansk gastronomi er kendetegnet ved i disse år.

Titlen som Årets Kok 2011 gik til Mette Hvarre Gassner fra Restaurant Ti Trin Ned i Fredericia.

2012: Daniel Kruse, Stammershalle Badehotel, Bådsted, Bornholm
2011: Mette Hvarre Gassner, Restaurant Ti Trin Ned
2010: Tommy Friis, Molskroen
2009: Kenneth Hansen, Restaurant Liga, Lübker Golf Resort, Nimtofte
2008: Allan Poulsen
2007: Ronny Emborg
2006: Thorsten J. Schmidt

About skribent