Blåmuslinger i chilisauce

Meget få vover at servere whisky til mad, men Talisker har med deres nye variant Talisker STORM fundet frem til at blåmuslinger i chilisauce er glimrende supplement. Vi bringer her opskriften.

Ingredienser:

Friske muslinger
2 spsk. Nam Prik Pao*
2 fed hvidløg, hakket
½ tsk. fiskefond
1 tsk. sukker
Blade fra et par kviste af thailandsk basilikum
Olie

Sådan gør du:
1. Fyld lidt vand i bunden af en gryde. Dette koges og de rensede muslingerne tilsættes. Låget lægges på og når muslingerne har åbnet sig efter et par minutter, fjernes gryden fra varmen.
2. Hvidløg steges i olien, og derefter tilsættes Nam Prik Pao. Der sauteres i et minut, så tilsættes bouillonen fra muslingerne, fiskefond og sukker. Dette bringes i kog og smages til. Til sidst tilsættes basilikumbladene.
3. Fjern den en skal fra muslingerne og server med saucen over.

*Nam Prik Pao findes i i asiatiske købmandsforretninger og er en tyk pasta af ristede milde chili, skalotteløg og andet godt. Det er ofte “chili paste in soy bean oil” i glas, men bed personalet om hjælp, hvis du er usikker.

Læs mere om Talisker Storm her

About skribent