Bossa Nova Steakhouse

Da vejen i embeds medfør førte forbi Køge, fandt vi nærmest ved et tilfælde en tiltalende havnekro, som vil meget mere end at servere fadøl og smørrebrød. Umiddelbart er der ikke meget som signalerer gourmetmad, når bilen endelig er parkeret ved Køge Havn og man kan vælge mellem steder som Skipperkroen og Toldboden og Bossa Nova Steakhouse. Sidstnævnte gjorde alligevel et godt indtryk, da vi tog mod til os og åbnede dørene. Vi havde nok forventet at møde nedhængende fiskenet, sand på gulvet og billige sæt med guldøl og gewesener, men i stedet åbenbaredes et lyst lokale med maritimt præg, hvide duge, flot service og friske blomster på bordene. Et meget indtagende lokale.

Lyst og venligt
Vi fik hurtigt plads i gode magelige læderstole og fik lejlighed til at studere menukortet. Foruden os bestod gæstelisten denne dag af en lille snes. Fra direktøren til et par håndværkertyper over en enlig nydelig frue og et venindepar i den modne alder. Og eders udsendte. En blandet forsamling så tæt plantet at man næsten ikke kan undgå at tale sammen. Det er hyggeligt, hvis lysten er til det, men store  forretningshemmeligheder udveksles nok bedst et andet sted.

Tid til frokost
Appetitten og tidspunktet foreskrev en tur omkring frokostkortet. Min medspiser havde allerede inden ankomsten udtalt sig længselsfuldt om en pariserbøf, så da denne var på kortet, var valget nemt. Som anmelder tillod jeg mig lidt mere betænkningstid, med kortet i hånden. Udvalget er rimeligt; fiskefrikadeller med hjemmerørt remoulade (78 kroner), hjemmelavet hønsesalat m. bacon (68 kroner), filet mignon m. champignon a la crème (92 kroner) desuden forskellige sildetallerkener og dagens frokostfisk. Mit valg faldt dog til sidst på stedet frokosttallerken. Det er en udmærket lejlighed til at teste køkkenets formåen. Til en pris på 148 kroner er vi midt i mellem det billige og det dyre og mundvandet løb allerede.

Øl fra det lokale bryghus
Den opmærksomme tjener kom med 2 slags lækkert lunt hjemmebagt brød med oliventapanade, smør og herligt politisk ukorrekt hjemmerørt fedt. Drikkevarerne skulle være øl, og fra lokalerne kunne vi se det lokale Bryghus Braunstein. Ingen af os havde smagt det før, så stor var glæden, da tjeneren informerede om at de netop havde fået et par fustager hjem. Vi valgte en Amber Lager samt en Pilsner. Begge glimrende øl, som bekræfter reglen om at de lokale bryggerier kan have meget at byde på. Vi opfordrer til at smage på forskellige øl, når lejligheden byder sig. Kun sådan finder man det man bedst kan lide. Amber lager var ravgylden i farven og let sødlig i smagen. Ikke vammelsød, men tiltalende. Brygget har et lavt kulsyreindhold, og den let dovne smag gør at øllet føles behageligt mod ganen.

 
God kvalitet
Vi nåede kun et par få slurke af øllet, før maden ankom. En saftig oksekødsbøf hvilede på ristet toast og tilbehøret var delt i små bunker, så man selv kunne dosere den ønskede mængde. Her manglede intet; rødbeder, kapers, chutney, løg, peberrod og naturligvis æggeblommen venter blot på at blive dynget op. Det smagte efter sigende lige så godt som det så ud.

Jeg havde fravalgt osten fra tallerkenen, men fik alligevel nok at spise. Den store tallerken rummede en velsmagende Cristians Ø sild m. capers, løg og et smilende æg. Aldeles glimrende. En lille bunke med gravad laks og stærk sennepsdressing gjorde også godt, omend den måske lige var til den stærke side. 5-6 skiver røget oksefilet med æbler og peberrod viste sig en god kombination af det stærke og det søde. En nyligt tilberedt mørbradbøf med bløde løg var sidste spiller på banen. Alt sammen nydeligt og veltillavet.

Kom til Køge
Vi forlod Køge Havn mætte og tilfredse og godt 300 kroner fattigere. Det kunne være gjort billigere, men også dyrere, hvis vi havde stukket hånden ned i stedets akvarium, hvor levende hummere venter på den varme gryde. I det hele taget var råvarerne friske og en behagelig overraskelse. Vi kvitterer med fire store stjerner for et godt og hyggeligt måltid. Her må virkelig være rart at sidde en sommerdag, mens havnen summer af liv.

Fakta
Karakter: 4 stjerner ****
Bossa Nova Steakhouse
Havnen 33
4600 Køge
Tlf. 55 56 46 00

About skribent