Bouillabaisse

Bouillabaisse er en klassisk suppe af fisk og skaldyr fra Middelhavet.

Blandt ingredienserne til en Bouillabaisse kan være forskellige fisk (torsk, makrel, søtunge), muslinger samt jomfruhummer.

Dertil bruges tomater, løg, porre, hvidløg peberfrugt og lidt safran eller gurkemeje.

Ordet bouillabaisse er fransk og afledt af det provencalske bouiabaisso, hvor bouillir betyder at “koge” og abaisser kan oversættes med “‘sænke ned”.

Oprindeligt var bouillabaisse en spise for fattige fiskere, hvor suppen blev kogt over bål på stranden af de billigste fisk og skaldyr

Bouillabaisse som ret knyttes til Marseille, men der eksisterer ingen original opskrift. Suppen dukkede op i Paris i slutningen af 1700-tallet og blev med tiden tilført dyrere ingredienser som hummer og hvide fisk.

Traditionelt serveres suppen og fiskene hver for sig med tørret brød, hvorover suppen hældes.

About skribent