Cabernet Sauvignon er den formentlig førende røde drue.
Druen er meget stabil og er udbredt over det meste af verden. Nogle steder frembringer den vine med usædvanlig dybde, rigdom, koncentration og stor holdbarhed. I Bordeaux har vinbønder anvendt druen siden det 18. århundrede og her blander man den altid, som regel med Cabernet Franc eller Merlot. I Bordeaux er den rygraden i de største vine.
Andre steder i verden står den både alene eller bliver blandet med lokale druer. I Californiens Napa Valley fremstilles fremragende vine baseret på Cabernet Sauvignon.
Ublandet er Cabernet Sauvignon en vin med stor intensitet, mørk violetrød og med duft af solbær, blomme og krydderi. Vinene lagres typisk på egefade for at blødgøre vinen, hvilket giver vinen et strejf af vanille.
Selve druerne er små, meget mørke og tykskindede. Blandt de vigtigste vine fremstillet på Cabernet Suavignon er Pauillac, Saint-Julien, Margaux og Saint-Estèphe. Vinene er oftest mørke, kraftige, tanninrige og stort lagringspotentiale. De typiske aromaer ved smagning er solbær, mynte, chokolade og marmelade.