Cafe Royal skuffer

På det hæderkronede Radisson Blu Hotel midt i København finder man også Cafe Royal. Fra de store panoramavinduer kan man nyde udsigten til Københavns travle gadebillede, og Cafe Royal fremhæves som det ideelle valg til en uformel frokost og middag eller bare til en snack.

Vi aflagde frokostbesøg en tirsdag mellem 13.00 og 15.00. Bordbestilling var ikke just nødvendig, for her var ingen andre gæster end os, og det forstår vi desværre godt.

En ting er, at den udenlandske tjener talte engelsk som den naturligste ting i verden, ikke fordi jeg talte engelsk, men fordi han ikke talte dansk. Vel er København en international storby med mange udenlandske gæster især på hotellerne, men hvad gør de gæster, der ikke taler engelsk? Formentligt indgår de ikke i målgruppen.

Jeg fik anvist et bord – der var jo frit valg – og larmen fra gaden bemærkede man slet ikke, ikke mindst fordi rengøringspersonalet var ved at støvsuge i restauranten …

Bortset fra denne lidt utidige larm fra rengøringen fik vi god tid til at studere menukortet, der blandt andet bød på den klassiske Caesar Salat, Club Sandwich eller en Royal Burger.

Blandt kortets valgmuligheder var der forretter som muslingesuppe eller røget fjordlaks med peberrodscreme, dild, lime, salat og sprødt rugbrød, begge anretninger i øvrigt til en pris af 135 kroner.

Hovedretterne bød sig til som oksehøjreb 8+ (prime rib of beef) med kartofler til 195 kroner. Endelig bød kortets desserter på blandt andet gammeldags æblekage.

Fra kortet hos Cafe Royal valgte vi den omtalte oksehøjreb. Den blev serveret med en skål totalt uinspireret salat, der virkede tørt, slatten og uindbydende. Jeg kunne simpelthen ikke få mig selv til at spise den.

De første to bidder af min oksehøjrebsbøf var i bedste fald acceptable, men derefter indtraf en ubehagelig bismag af et eller andet den ikke skulle smage af. Bøffen var fyldt med sener og fedtkant og var flere steder decideret rå til trods for, at den var bestilt medium stegt.

Nogen trøst var der absolut ikke at finde i kartoflerne. Der var tale om grove skiver af kartoffel med skrald, men desværre smagte flere af dem af jord. Og de bar alle præg af at have fået alt for meget eller måske endda at have været varmet op før.

Bernaise-saucen var underligt grynet og fremkaldte heller ingen anmeldersmil. Jeg havde ganske enkelt intet andet valg end at returnere den helt uantagelige bøf. Det var simpelthen ikke godt nok, og tjeneren spurgte end ikke til hvorfor eller hvad klagepunktet var. Lidt nysgerrighed må man da gerne have på vegne af køkkenet …

For at runde dagen af med dog en smule mad bestilte jeg lun æblekage med vanilleis. Selve kagen var tør, og fyldt med flere nødder end æblestykker. Det var ikke en æblekage, men snarere end nøddekage, og når man ikke tåler nødder, kunne det måske nok fremgå af kortet.

Til gengæld betalte jeg 35 kroner for en lille cola på 0,25 liter og der er i overkanten, når priserne på maden langt fra hører i den billige ende.

Som kompensation betalte jeg ikke for den dårlige bøf, men ingen spurgte om jeg ville have haft en ny eller noget andet at spise. Det var simpelthen ikke godt nok.

Bedømmelsen må være to små stjerner, og et budskab om, at det kan gøres betydeligt bedre.

Fakta
Karakter: * * (2 stjerner)
Cafe Royal
Hammerichsgade 1
1611 København V
Telefon 33 42 60 53
www.caferoyal.dk

About skribent

Skriv et svar