Chefs Table

Få plads ved kokkens bord.

Det er hvad udtrykket Chefs Table dækker over da det netop betyder “kokkens bord”.

Udtrykket dækker over et koncept som vinder stadig større indpas i også danske restauranter. Ideen er at man som gæst i en bedre restaurant, får lov at sidde ved et særligt bord, som hovedregel meget tæt på køkkenet.

Man bestiller bordet og betaler en fast pris, uanset hvor mange gæster man tager med. Som regel er det er et maksimum på 6-12 kuverter. Med en pris på 12-20.000 er kuvertprisen noget højere end vanligt, selv for de bedre steder. Det stiller store krav til både vin og mad, samt ikke mindst servicen.

Som gæst ved Chefs Table er man sikret chefkokkens udelte opmærksomhed og en oplevelse ud over det sædvanlige. Ideen er at gæsterne ikke selv kan vælge hverken mad eller vin; det klarer kokken og vintjeneren i fællesskab. Restauranterne ser Chefs Table som deres mulighed for at vise det ypperste indenfor deres felt.

I Danmark forefindes Chefs Table hos blandt andre Munkebo Kro på Fyn og tidligere også hos den nu lukkede restaurant The Paul i Københavns Tivoli.

About skribent