Danmarks 25 dyreste menuer

Gourmetguiden på Bord1.dk har fundet Danmarks 25 dyreste og mest eksklusive menuer på landets bedste restauranter. Og hvis du tror at Noma topper listen, så tager du fejl. Vil man spise Danmarks dyreste middag skal man nemlig til Era Ora i København, der serverer en Evening Menu med en tilhørende “Limited Edition Wine Menu” med 6 forskellige glas. Denne anretning koster sammenlagt 3.900 kroner og gør menuen til Danmarks dyreste.

Årets andenplads går til Søllerød Kro med deres Menu prestige skarpt forfulgt af Falsled Kro med Hallundbæks menu. Begge steder ender regningen for en fuld aften med mad og vin over 3.000 kroner.

Rasmus Kofoed, der vandt den prestigefyldte Bocuse d’Or-konkurrence i januar 2011 og fik tildelt to Michelin stjerner i 2013, slår sine folder på Geranium, hvor Vort Total Univers med menu, vine, velkomst og kaffe koster  3.000 kroner. Det indbringer ham en fjerdeplads på listen over landets dyreste menuer.

Noma er blot nummer 8 på listen over Danmarks dyreste middage. Til både frokost og aften har Noma indført en enhedsmenu med mindst 20 serveringer. Den koster 1.500 kroner og med tanke på efterspørgslen – det er næsten umuligt at få bord – tjener det Noma til ære, at man ikke har hævet priserne. Med en vinmenu til 950 kroner koster det fulde udtræk hos Noma 2.450 kroner.

Nr. Restaurant Menunavn Mad Vin Total

1

Era Ora

Evening Menu / Limited Edition

1.300 2.600

3.900

2

Søllerød Kro

Menu prestige (6 retter)

1.695

1.695

3.390

3

Falsled Kro

Hallundbæks menu / 8 retter

1.725

1.425

3.150

4

Geranium

Vort Totale Univers

3.000

5

Kähler Villa Dining Villa Supreme

2.995

6

Restaurant AOC

Tasting menu + vinmenu 2

2.675

7

Restaurant Koch

Chefs Table *

2.500

8

Noma

20 serveringer – 7-8 glas vin

1.500

1.000

2.500

9

Alberto K

En Aften på Alberto K

2.500

10

Kong Hans Kælder

Innovations menu 8 + vinmenu

1.150

1.050

2.200

11

Frederikhøj

Frederikshøj Livretter

1.995

12

Molskroen

Molskroens Klassiske (5 retter + vin)

1.995

13

Restaurant Ti Trin Ned

Vores verden – 7 retter

1.850

14 Henne Kirkeby Kro

Vores middag / Vores vine

925

925

1.850

15

Restaurant Karoline Amalie

Hele Molevitten

1.850

16

Restaurant Babette

Plus Grand Menu – 9 serveringer

1.800

17 Dragsholm Slot

7 retter / 7 vine

900

900

1.800

18 Mielcke & Hurtigkarl

The Full Experience

850

850

1.700

19 Kokkeriet 6 retters menu

900

800

1.700

20 Restaurant Kiin Kiin

Aften menu + vinmenu

875

775

1.650

21 Mortens Kro

7 retter / 7 glas

898

748

1.646

22 Fakkelgaarden

Gourmet Menu / 6 retter / 6 vine

845

795

1.640

23 Den Røde Cottage

8 retter / 8 vine

800

800

1.600

24 Under Klippen

Taffel under Klippen

1.600

25 Rudolf Mathis

6 retter / 6 vine

795

795

1.590

* Ved 8 personer.

Listen må kun bringes med angivelse af Magasinet Bord1.dk som kilde.

Mange om buddet

Efter nogle år med finanskrise er spiselysten tilbage, ikke mindst i takt med at Danmark i den grad har tiltrukket sig verdens kulinariske opmærksomhed. Mange restauranter tilbyder menuer med vin til over 1.500 kroner. Det gælder blandt andet hos Dragsholm Slot med en 7 retters menu og tilhørende vine til 1.600 kroner.

Med på top 25 er også Henne Kirkeby Kro hvor menu og vine koster 1.750 kroner, mens Mortens Kro i Aalborg tager 1.646 kroner for deres top-serveringer. Også Mielcke & Hurtigkarl og Kokkeriet er at finde på Top 25 over Danmarks dyreste og mest eksklusive middage.

danmarksdyrestemenu

Era Ora tilbyder danmarks dyreste menu 2013. Foto: www.eraora.dk


Tidligere vindere

I 2006 løb Molskroen ved Ebeltoft med titlen som Danmarks dyreste menu, men restauranten har nu droppet deres 11 retters Menu Rouge med vine til 3.750 kroner. I 2013 er Molskroens top-servering menuen “Molskroens Klassiske”, der med med 5 retter og vine koster 1.995 kroner.

Mesterkokken Wassim Hallal sikrede i 2007 titlen til Restaurant WH med en samlet menu til omkring 4.000 kroner. I en periode kæmpede Molskroen og Era Ora om titlen med Era Ora som vinder de seneste år. I år er Wassim igen solidt placeret i toppen med Frederikshøjs luksuriøse mad og vin.

En af toppen på listen af Kähler Villa Dining – og det navn vil de færreste nok forbinde med noget som helst. Men sig i stedet Malling & Schmidt, så ved de fleste – ikke mindst aarhusianere og seere af TV2s madklub hvem det drejer sig om. Troldmanden Torsten Schmidt boltrer sig én gang om måneden ved gryderne og giver den fuld gas til knap 3.000 kroner for en oplevelse ud over det sædvanlige.

Ud fra listen
En del fra tidligere år er røget ud, bl.a. Restaurant Anden på Munkebo Kro, som efter Thomas Pasfals exit, har valgt at satse på lidt billigere menuer.

Hermanns som tidligere lå i Nimbs tivoli kompleks er ligeledes også røget ud af listen.

Grønbech & Churchill som blev tildelt en Michelin stjerne 2013 er ikke på listen, idet deres “Høj Cigarføring” med vand, mad, vin og kaffe blot koster 1.000 kroner. Det virker som et rent røverkøb.

Sådan har vi gjort
Priserne er listepriser indhentet maj 2013.

En restaurant kan kun optræde een gang på listen. Ved samlede menupriser er priserne fordelt på mad og vin. Opgørelsen bygger på en samlet pris for både middag og vinmenuer. Menuerne er det ypperste som restauranterne formår, det vil sige de menuer, som køkkenet og vinkælderen er særligt stolte ved. Vinmenuen ligger typisk i samme prisniveau som selve maden, men der kan bruges langt større beløb i de velassorterede vinkældre.

Der skal være tale om en kombination, som fremgår af menukortet. Det tages forbehold for fejl og prisændringer. Vi hører gerne forslag til nye restauranter på info@bord1.dk

Kontakt altid restauranterne direkte for aktuelle priser og menuer.

About admin