Den 29. februar sker der noget nyt. Her åbner man nemlig Ché Fè, der er Danmarks første italienske bio-trattoria.
Og det kræver nok en uddybende forklaring.
“Man” er i dette tilfælde teamet Elvio Milleri, Edelvita Santos, Alessandro Jacoponi og John Leslye, hvor de tre førstnævnte står bag Michelin-restauranten Era Ora og antiristorante L’Altro på Christianshavn.
Åbningen af Danmarks første italienske bio-trattoria med fokus på 100% økologisk mad finder sted den 29. februar 2012. Gæsterne kan glæde sig til en hyggelig, afslappet og autentisk oplevelse i hjertet af København i restaurant Acquamarinas gamle lokaler, hvor Ché Fè vil servere ærkeitalienske retter til historisk fornuftige priser.
Dermed må Acquamarina nu vige pladsen for det økologiske koncept hos Ché Fè, hvor kunderne kan spise a la carte, tage mad med hjem og nyde et glas vin i vinbaren.
Et dedikeret korps af økologiske leverandører i Italien vil hver uge sende deres bedste produkter til restauranten af både råvarer og færdiglavede produkter som pasta, kager og friske pølser.
Desuden byder Ché Fè også på take away og salg af økologiske produkter i restauranten. Che Fe går efter at bruge så få og uraffinerede råvarer som muligt, og fuldkorn være en naturlig del af retterne på menu-kortet. Stedets fortsætter den filosofi, som teamet bag påbegyndte i 1991, da Elvio, Edelvita og Alessandro eksperimenterede med økologi på deres bageri Il Fornaio som var Danmarks første italienske af slagsen.
Ché Fè vil med sin økologiske profil være en moderne medspiller på den danske restaurantscene og retterne vil være øko-certificeret med Økologisk Landsforenings Guldmærke, og menukortet prydes af økologiske bordvine fra Elvios berømte kælder.
Trattoriaet har en vægtig fortid og priserne på menukortet den 29. februar vil være de samme som Era Oras i 1983. Mange af retterne vil være identiske med maden på Era Oras allerførste menukort, hvor alle antipasti koster 80 kroner, mens hovedret koster 145 kroner og desserter 68 kroner.
Alessandro bliver chefkok på Ché Fè, og får således mulighed for at genintroducere de selv samme retter, som han lavede sammen med Elvio i firser-køkkenet på ’det første Era Ora’. Alessandros favoritter er på forhånd udpeget til at være menukortets ’malfatti’ og pastaretter, samt Ché Fè’s take away, der hver uge vil byde på sin egen ’pasta al forno’.
Blandt menukortets 100% økologiske retter er tre slags økologiske ‘salsiccie’ lavet af Podolica kalv, Nero di Puglia-gris og Toscansk Cinta Sienese-svin, vegetarretten La Zuppa del Cenacolo, der er en varm bondesuppe med kulsorte kikærter fra Umbrien, friske grøntsager og citron tilberedt i lerfad samt hovedretten Vitella per Un’Amico, der er Podolica-kalv og zucchinier, sød gorgonzola, rosmarin og aromatisk Scotch Bonnet Chili.
Menukortets vine kommer fra små, dedikerede producenter, og tæller blandet andet Barone Pizzini vine fra Marche, Giuseppe Rinaldi i Lombardiet, og Paolo Vodopivec, der hædrer øko-vinenes principper i den nordøstitalienske grænseregion Friuli.
Navnet Ché Fè er iøvrigt en umbrisk dialekt og betegner det spontane glædesudbrud, som bruges, når to mennesker mødes efter lang tids adskillelse.
Ché Fè vil være åben mandag til lørdag fra 18-24 og søndag fra 17-22
Ché Fè
Borgergade 17A
1300 København K
Telefon 33 11 17 21
www.biotrattoria.dk