Flot frokost på Dragsholm

Dragsholm Slot er et af Danmarks ældste og ligger i det smukke Odsherred, hvor slottet fungerer som restaurant, hotel og attraktion og danner samtidig rammen om mange selskaber, møder og konferencer.

På Dragsholm Slot mødes fortid, nutid og fremtid, og gæsterne kan se frem til oplevelser, hvor naturen, gastronomien og ikke mindst historien harmonerer. Slottet er ikke mindst kendt for gourmetrestauranten Slotskøkkenet, men derudover findes også Lammefjordens Spisehus, der findes i sydfløjen af slottet. Og det er bestemt et besøg værd.

Kalenderen sagde den 3. marts da vi lagde vejen forbi Dragsholm Slot til en hurtig og impulsiv frokost. Det meste andet i området var lukket, men heldigvis bød Dragsholm inden for.

Vi fik et glimrende bord til to og kastede os over menukortet, mens der blev stillet en karafel isvand og en bakke med lækkert, lunt brød og en smule peberrods-smør.

Sulten var ikke så stor, så valget faldt for den ene medspiser på gravad kalveindelår med sprøde salater og fine skiver af ost. Det var en lækker servering til 95 kroner.

 

Frokost på Dragsholm Slot: 3 stykker smørrebrød fra Skovhuggerens madpakke

Det andet valg bestod af “Skovhuggerens frokost” til 145,- og det omfattede tre pænt anrettede stykker smørrebrød.

Den ene var med en meget lækker rullepølse, mens en mad med kartoffel og radiseskiver også smagte herligt. Sidste stykke var det samme indelår som medspiserens frokostret, men serveret på rugbrød og det smagte virkeligt dejligt.

Betjeningen var venlig og imødekommende, udsigten til haven fantastisk og prisen gjorde oplevelsen til en virkelig succes.

Den samlede pris for frokosten for 2 personer inklusive brød og vand var blot 240 kroner og det er fristende billigt.

Normalt ville man naturligvis have undt sig selv et glas vin eller to eller en sodvand, men denne dag var bestillingen ud fra devisen at vand er den bedste tørstslukker. Og det holdt naturligvis prisen helt nede.

240 kroner for to personer til frokost på Dragsholm Slot lyder som et eventyr. Men den er god nok og det anbefales varmt.

Karakter: 5 stjerner * * * * *
Dragsholm slot
Dragsholm Allé
4534 Hørve
Telefon 59 65 33 00
www.dragsholm-slot.dk

About skribent