Få wellness i hverdagen

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Det kan godt betale sig at gøre en indsats for at indføre lidt wellness og velvære i den stressede dagligdag. De fleste mennesker går og spænder op, imens de tænker på alle mulige gøremål, de skal have ordnet. Med wellness giver du dig selv et pusterum til at give slip på negative tanker og få pulsen ned. Det er vigtigt for både din fysiske og psykiske velvære. Der er flere måder, hvorpå du kan inkorporere wellness-elementer i hverdagen. Det kan være alt fra sund kost over mere søvn til et ophold på et af landets dejlige spacentre eller gammeldags badehoteller. Dem kan du læse mere om her på siden.

Massage og fokus på holdning

Mange af os skaber over tid en rigtig dårlig holdning i ryg og nakke, fordi vi udfører meget stillesiddende arbejde. Det er ofte først, når vi en dag tilfældigvis kigger i spejlet, at vi opdager, hvor meget vi bøjer i ryg og nakke. Heldigvis kan man købe eksempelvis en holdningskorrigerende skulderstøtte til at lette problemet. Den går ind og giver en flot og rank holdning, som kan lette smerter i ryg, nakke og hoved på sigt. Man har den typisk på i nogle timer hver dag. Det kan være når man læser, spiser, laver mad eller ser TV.

Bor man sammen med andre, så er massage også yderst anbefalelsesværdigt. Ved massage løsnes spændinger forskellige steder i kroppen, og det får muskler og led til at slappe mere af igen. Bruger man både den holdningskorrigerende skulderstøtte samt får massage regelmæssigt, vil man blive mere klar i hovedet og afslappet i kroppen. Husk at drikke vand under massagen, da det skylder alle de frigivne affaldsstoffer ud af systemet.

Sund og varieret kost

Selvom de fleste har styrtende travlt, så kan det virkelig godt betale sig at fokusere på en sund og varieret kost i hverdagen. Det vil sige kost, som indeholder sundt og enkeltumættet fedt samt masser af protein og essentielle vitaminer. På nettet kan du finde inspiration til sunde og nærende opskrifter til alle årets sæsoner. Du kan også forkæle dig selv ved at købe et madlavningskursus i en af de større byer og få inspiration med hjem. Har man travlt, er der i dag kommet et væld af færdiglavede tilbud – lige fra sunde salater til lune delikatesser. Uanset budget kan man derfor finde måltider og købe med hjem udefra.

Meditation og velvære på ophold

Når du vil forkæle dig selv lidt ekstra, kan du eventuelt tage på et spaophold, hvor der tilbydes kurser i meditation eller andre teknikker til at indføre velvære i dit liv. Det kunne være måder at bade på, som giver en ekstra aromatisk og plejende oplevelse. Eller teknikker til at lukke af for omverdenen og blot koncentrere om din vejrtrækning og dine kropsbevægelser. Flere og flere tager efter ophold gode vaner med hjem som sunde snacks, yogaøvelser eller luksus til badeværelse og badekar. Der er masser af inspiration at hente.

About skribent