Sig navnet Foie Gras og mundvandet begynder at løbe hos kendere.
Foie gras er fedtlever fra ænder og gæs, og deler vandene blandt nydere og kritikere. Foie Gras opfattes af mange som en delikatesse, der i stor udstrækning serveres på gourmetrestauranter.
Hovedparten af den europæiske produktion foregår i Frankrig, men også i Belgien og Spanien. Tvangsfodringen foregår med en plasticslange, der presses ned i mavesækken gennem spiserøret på fuglen.
Foderet presses via en tragt ned gennem slangen, og på denne måde tvinges fuglen til at indtage meget mere føde, end den frivilligt ville æde. Den ekstra energi oplagres som fedt i leveren, og derved udvikles en fedtlever, der er 6-10 gange større end en normal lever.
Skikken med tvangsfodring går ifølge kilder helt tilbage til romertiden.
Andeleveren har en mere fyldig smag, hvorfor flere foretrækker denne, frem for den dyrere gåselever. Den kostbare lever kan serveres både kold og varm.
På grund af tvangsfodringen tager Dyrenes Beskyttelse skarpt afstand fra foie gras og opfordrer til, at man hverken køber eller bestiller foie gras, da produktionen udsætter fuglene for unødige lidelser.