Få danske restauranter opnåede samme anerkendelse som Formel B gjorde i 2007.
Ikke blot blev Formel B kåret som årets bedste restaurant af Den Danske Spiseguide, der er Danmarks svar på Michelin.
Med i opløbet var kendte spisesteder som Paustian, Søllerød Kro, Malling og Smith samt Noma, men det blev altså det franskinspirerede køkken hos Formel B, der løb af med sejren.
Samtidig blev restaurantchef Martin Bek hædret som årets sommerlier og dagbladet Børsen kårede restauranten som beste restaurant i 2007 med topkarakten 12.
Resatauranten tilbyder en menu af seks nøje afstemte retter sammen med en ekslusiv vinmenu. Menuen skifter hver 14. dag og har rod i det klassiske franske køkken, og tilberedes naturligvis med udgangspunkt i sæsonens danske råvarer.
Menuen koster 800 kroner og vinmenuen det samme, hvilket efterhånden er billigt i den absolutte topklasse for danske restauranter.
Bag gryderne i det åbne køkken står de to kokke og ejere Kristian Møller og Rune Jochumsen, der overtog stedet i 2003. Siden da har anmelderoserne nærmest stået i kø uden for restaurantens dør.
Der er plads til 32 gæster i restauranten, der siden 2004 har haft en stjerne i Michelins spiseguide og en rising star siden 2006. Det indikerer, at stedet er i betragtning til at rykke op i det eksklsuive felt med to Michelin stjerner.
Formel B blev oprindeligt skabt af kokken Henrik Boserup.
Formel B
Vesterbrogade 182
1800 Frederiksberg C
Telefon 33 25 10 66
www.formelb.dk