Froggy´s Cafe

Sjældent har sulten været så stor som den morgen i Odense, hvor vi lagde vejen forbi Froggys Cafe. Og sjældent er vi blevet så skuffede over kvaliteten på maden.

Når ret skal være ret, så har vi faktisk besøgt stedet flere gange, hvor maden har været rimelig i forhold til prisen. Altså et jævnt cafeniveau, uden at det hverken imponerer eller skuffer. Men denne morgen var kvaliteten langt under den standard, som man med rette kan forvente.

Vi havde valget mellem flere forskellige typer brunch, men sulten var til at prøve deres mest populære brunch, som deler navn med caféen. Til en pris på 115 kroner får man grillede brunchpølser, scrambled eggs, skinke, spansk chorizopølse, bacon, yoghurt m. müsli, to slags ost og frisk frugt og naturligvis brød og smør.

På papiret lød det bedre end både deres english breakfast og vegetarbrunchen.

Det var en råkold morgen, så redaktionens udsendte så frem til varme indenfor, men denne dag var huset fyldt med håndværkere og sammen med de andre gæster måtte vi finde os i træk og kulde. Vinterfrakken forblev på under stort set hele besøget.

Betjeningen var nogenlunde imødekommende. Altså efter at vi først havde fundet en tjener. For til at starte med var der kun håndværkere og andre gæster, så der var lidt ventetid. Til sidst kom bestillingen dog igennem og drikkevarer i form af et glas mælk blev placeret sammen med brunch. Det som på kortet havde set fristende ud, var i den virkelige verden forvandlet til en række af dårligt behandlede råvarer. For det første havde mælken en markant bismag og nærmede sig det udrikkelige.

Den friske frugt i form af ananas og melon var tydeligt præg af at være skåret dagen før. Det smagte hverken af melon eller ananas, men lige så meget af køleskab som mælken. Pølserne var udmærkede, men langt fra varme. Muligvis fordi de lå ovenpå røræg, der ikke bare var kold, men iskold. Om det er meningen, ved jeg ikke, men jeg foretrækker min røræg varm.

Youghurt med müsli var det eneste på hele tallerkenen som blev godkendt. Pålægget i form af meget tør skinke (muligvis også skiveskåret dagen før…) og chorizo med spor af noget ubestemmeligt grønt på undersiden, var lige til at kassere. Af de to typer ost som afsluttede tallerkenen var den klassiske brie skæmmet af at være alt for hård og tør. Kvalitetskontrol var ikke stedets stærkeste side denne morgen.

En lille kurv med brød indeholdt tre forskellige typer og var til den tørre side. Men når resten af tallerkenen ikke opmuntrede til at spise mere, så var det da altid noget man kunne bruge til at bekæmpe sulten med.

Man kunne med god samvittighed have sendt 3/4 af tallerkenen retur til køkkenet med besked om at oppe sig. Men som udgangspunkt brokker vi os sjældent når vi er ude som anmeldere; vi skal have samme betjening og kvalitet som alle andre gæster.

Så efter at have betalt regningen, gik turen direkte videre til en af byens andre cafeer. Stadig sultne og skuffede over niveauet af maden. Det bliver ikke til mere end 2 stjerner fra os med en kraftig opfordring til stedets ejere om at oppe sig.

Fakta
Froggy´s Cafe
Vestergade 68
5000 Odense C
www.froggyscafe.dk

About skribent