Frokost hos Fru Larsen

Vil man køre langt efter et godt måltid er hotel og restaurant Fru Larsen i Langå et godt bud. Stedet er først og fremmest kendt for sin høje kvalitet, som man selv anfører stammer fra gode råvarer og respektfuld tilberedning. Hos Fru Larsen tager man sig tid til at finde de rigtige råvarer og tilbereder dem opmærksomt og omhyggeligt. Man dyrker tillige selv flere krydderurter og grøntsager, og mange af de svampe og bær, der anvendes restauranten, har man selv plukket og samlet.

Restauranten skifter menu hver 3. eller 4. uge, da råvarerne varierer betragteligt i udbud og kvalitet. Disse variationer tager man omhyggeligt hensyn til, når menukortet skrives. Priserne er ikke i den billige ende og starter ved 359 kroner for 3 retter og slutter med 8 retter til 665 kroner. Altså meget tæt på storbypriser i den høje ende af skalaen.

Frokost hos Fru Larsen
Aftenmenuen må vi dog have til gode, for denne dag handlede det om frokostkortet. Vi ankom ved middagstid, og blev straks budt velkommen og stillet overfor det lette valg mellem restaurant eller gårdhave. Med blot en enkelt lille sky på en solbeskinnet himmel mente vi nok at kunne binde an med sidstnævnte. Det fortrød vi bestemt ikke da vi satte os til rette ved det runde havebord, og kort efter fik båret lunt og meget velsmagende brød ind sammen med smør, vand og salt.

Carpaccio så fuglene sang
Den hjælpsomme tjener fortale om frokostmenuen, der denne dag bød på carpaccio og ristet torsk. Vi sprang til med det samme og fik dernæst skænket et udmærket glas Pouilly-Fumé 2004 fra Domaine Chatelain, der ligger i nærheden af byen Pouilly-sur-Loire og i øvrigt har været i familien Chatelains eje siden 1630. Vinen var et godt glas til en sommerdag, og en rimelig ledsager til forretten, der bestod af førnævnte carpaccio med frisk salat, en yderst velsmagende soltørret tomat og en cremet urtemayonaise.

Det var meget vellykket, og blev i øvrigt serveret få minutter efter at vi havde afgivet bestillingen. Man er tydeligvis vant til forretningsfrokoster, som ikke kan strække sig over flere timer. Carpaccioen var i denne servering baseret på kalv og begge anmeldere lod køkkenet vide, at vi aldrig havde smagt det bedre. Uovertruffent i al sin enkelthed.

Ristet torsk
Hovedretten var to stykker ristet torsk serveret på en bund af karrycreme, hvor der var lagt to grønne og to hvide asparges. Ved siden af var en smule sommerkål med friske ærter samt en timbale. Der var desuden gode nye kartofler som tilbehør. Det hele forsvandt som dug for solen på denne sommerdag, og særligt fisken var fast og velsmagende. Både de hvide og grønne asparges havde bid og smag. Det smager skønt når den behandles nænsomt.

Den søde tand
Portionerne er passende til en let frokostanretning, og der var derfor plads til lidt sødt. Her brillerede køkkenet med en fornem afslutning på et godt måltid, da man kort efter serverede en tallerken med fire små delikate anretninger. Først et glas iskoldt rabarbersuppe, der smagte skønt og koncentreret. Ved siden af suppen var en kugle rabarbersorbet placeret på en marcipankage og ved siden af denne en chokoladeskål med jordbærsalat og creme. Endelig en overskåret vandbakkelse med creme, rabarber og flødeskum. Det smagte aldeles fremragende, og begge anmeldere var meget tæt på at bestille en ekstra portion i sommervarmen. Vi besindede os dog, men det var svært ikke at ønske sig mere af dette gode håndværk.

Den gode afslutning på denne fine frokost kom sammen med regningen, der holdt sig på beskedne 724 kroner for 3 retters frokostmenu til to personer. Fru Larsen havde taget for 2 glas vin selvom der blev skænket efter, og det var gavmildt. Indtrykket var absolut i den bedste klasse, og sammen med det gode sommervejr, en fin betjening og et veloplagt køkken fortjener hotel og restaurant Fru Larsen vore varmeste anbefalinger. Vi kvitterer med 6 stjerner for en dejlig frokost i det fri.

Fakta
Karakter: 6 stjerner * * * * * *
Fru Larsen
Østergade 1
Laurbjerg
8870 Langå
Telefon 86 46 83 88
Åbningstider (køkken): Mandag – fredag kl. 12-14 og fra kl. 18.
Lørdag frokost efter aftale, aften fra kl. 18.
Søn- og helligdage åbent for selskaber.

About skribent