Frokost på ferdinand


Vi har været der før. Flere gange faktisk. Og man er altid sikret en stabil præstation når vejen lægges forbi Hotel Ferdinands brasseri. Det skulle mange flere unde sig selv, for det er faktisk ikke dyrere end mange af de tarvelige frokosttilbud, man ellers risikerer at rende i når sulten melder sig i Aarhus midtby.

Det korte historie er, at vi denne dag som så mange andre gæster starter spadsereturen fra Magasin og bevæger os i retning af den fritlagte å, kaldet Vadestedet. Her er en sand syndflod af mere eller mindre vellykkede caféer og restauranter skudt op de sidste 10 år. Der er masser at vælge imellem, men denne dag var der optaget rigtig mange steder. Men ikke på Hotel Ferdinand. Trods travlhed i gaden generelt, var der kun få borde besat. Og det er altså en skam, for maden, atmosfære og betjeningen er fremragende.

Vi blev bænket – eller rettere stolet – ved et behageligt bord med bløde stole. Og fik lynsnart et menukort. Medspiseren denne dag var vegetar og det er ofte en udfordring at finde god mad til hende. Men den imødekommende tjener rystede ikke et sekund på hånden og foreslog en afart af dagens salat med lidt ekstra og pocherede æg.

Redaktionens udsendte øver sig i at tælle kalorier, så på den anden side af bordet rakte kontoen “kun” til 3 ting på “Kokkens brædt”, som indebærer 3-5 forskellige små retter.

Skønt lunt brød, smør og salt kom hurtigt på bordet. Det adskiller gode steder fra hoben af ligegyldige restauranter, at man lige får serveret lidt brød til at tage toppen af appetitten. Det giver lidt at tygge i mens man venter og kan kun anbefales til alle steder hvor man ønsker at være foran på point når maden serveres; man bliver i bedre humør, hvis man føler at man “får” lidt gratis brød. De gamle romere vidste nok, at folket ønskede brød og skuespil.

Vegetarens XL salat bestod af skønne spæde og sprøde salater og to perfekt pocherede æg i midten. Det gav mindelser om en fuglerede. Skønt smagte det – UG fra vegetaren.

De tre retter på brædtet var rimmet laks med sprødt rugbrød. En afart af gravad laks om man vil – men yderst velsmagende med lækre små stykker laks, sødlig dressing og sprødt.

Det varme anslag var braisserede kæber på bund af kartoffelmos samt spinat på toppen. Fremragende. Så kort kan det siges.

Desserten bestod panna cotta med bær og lidt sprøde flager. Måske faktisk det bedste indslag den dag – vi kunne have spist det dobbelte uden at være flove.

Regningen inklusive et par sodavand lød ialt på 370 kroner. Samme beløb som vi ville have betalt for en cafeburger og sodavand de fleste steder langs Vadestedet.

Konklusionen er derfor klar; vi kan kun opfordre til at dit næste cafebesøg bliver vekslet til en ordentlig frokost med høflig betjening og fremragende mad.

Prøv det!

Fakta
Karakter: * * * * * (5 stjerner)
Hotel Ferdinand Brasseri
Åboulevarden 28
8000 Aarhus C
Tlf. 87 32 14 44
www.hotelferdinand.dk
Åbningstider:
Mandag-torsdag kl. 12.00-21.00.
Fredag-lørdag kl. 12.00-22.00.
Køkkenet er lukket mellem kl. 15.00-18.00.
Søndag lukket.

About admin