Frokost på hjørnet i hjertet af København

Restaurant Copenhagen Corner er en del af Remmen Hotels, der også omfatter det femstjernede Hotel D’Angleterre samt Hotel Kong Frederik og Sophie Amalie Hotel. Copenhagen Corner er således i godt selskab, og man beskriver da også sig selv som ”en førsteklasses restaurant beliggende i hjertet af København på Rådhuspladsen ved siden af Tivoli.”

Forventninger var således store da redaktionens udsendte troppede op netop som restauranten åbnede denne onsdag vinterdag. Copenhagen Corners ambition er at være et spejlbillede af København. Inspirationen kommer fra parisiske brasserier, hvor kærestepar, forretningsfolk og turister sidder side om side. Restauranten har dagligt mellem 300-1000 besøgende og er centralt beliggende med udsigt til Rådhuspladsen. Køkkenet beskrives som dansk/europæisk med fransk inspiration og der er plads til 250 spisende gæster.

Et stort menukort
Menukortet er i bogstaveligste forstand ganske stort, men priserne fylder også godt i landskabet. Forretter koster fra 105 kroner (kartoffelsuppe) til 145 kroner (jomfruhummer med trøffel risotto og hummerskum). Hovedretterne koster typisk omkring 245 kroner, og der bydes blandt andet på peberbøf af oksemørbrad, der flamberes ved bordet. Som hos de fleste restauranter kan det betale sig at vælge menuer, og huset anbefaler grillet tun med teryaki og risotto, tournedos med kartoffel-persillerods tarte tatin samt Vanille panna cotta med kirsebær sorbet. Her koster 2 retter 295 kroner og tre retter 375 kroner.

Valget faldt dog på en såkaldt Business Lunch Menu, hvor man for 178 kroner fik en snitte med laks og farseret unghanebryst. Til vin var redaktionen i det franske hjørne med en 2002 Riesling Cuvée Vieilles Vignes, der skænkedes til 70 kroner per glas. At man som gæst skulle prøvesmage vinen inden der blev skænket helt op, klædte dog ikke stedet, der burde være sikker på vinen. Og den medfølgende kommentar til hvorfor man skulle prøvesmage var ikke overbevisende: ”En sjælden gang hænder det, at vinen er dårlig, og så må den jo gå retur.” Al vin der serveres bør naturligvis være i orden, og gæsten bør ikke være prøveklud.

En snitte med laks
Til gengæld overraskede første servering positivt. Den såkaldte ”snitte” afslørede sig som en pænt anrettet tallerken med mange og store skiver af den velsmagende røgede laks. Nederst skjulte sig et stykke godt brød og derpå nogle friske salater under selve laksen, der var pyntet med blandt andet lakserogn og en enkelt frisk reje. Ved siden af en skål med helt frisklavet og varm røræg overstrået med frisk purløg, så man selv kunne dosere mængderne oven på sin laks. Det var en pæn og nydelig servering, der tilmed smagte glimrende. Og vinen var ligeledes en passende ledsager.

Farseret unghanebryst
Næppe var første ret afsluttet før næste stod klar på bordet i form af farseret unghanebryst med sauteret skorzonerrod og pommes rösti. Anretningen tog sig nydelig ud på den opvarmede tallerken og det var derfor med en vis forventning, at kniv og gaffel blev sat i fjerkræet. Desværre var synsindtrykket adskilligt bedre end smagsindtrykket, der lod meget tilbage at ønske. Unghanen var farseret med blandt andet bresaola – lufttørret italiensk oksekød – og selve farsen kunne der ikke udsættes noget på. Til gengæld var unghanebrystet ganske enkelt tørstegt så det næsten var sejt. Et velstegt unghanebryst bør være både saftigt, mørt og lækkert, men på Copenhagen Corner havde det udpræget fået for meget. Kødet var i øvrigt placeret på den runde og helt flade pommes rösti, der til gengæld smagte fremragende sammen med saucen. De to sidste bidder af kartoffelpandekagen måtte dog levnes fordi et eftersyn afslørede at bagsiden her var nærmest brændt.

En sød afslutning
Efter hovedretten var Business Lunch menuen overstået, men den søde tand meldte sig, og derfor blev der bestilt dessert i form af Vanille Panna Cotta med solbær sorbet. Knap var ordren afgivet førend desserten stod på bordet. Her var en enkelt kugle af en noget vandet solbær sorbet og så et stort glas panna cotta, der smagte aldeles fremragende. Den klassiske dessert baseret på kogt fløde og frisk vanille havde en god og fyldig smag, og i toppen var en karamelgele, der ikke gjorde det ringere. Karamelgeleen gik fint i spænd med den søde flødedessert, og hjalp til at desserten ikke kammede over i alt for megen flødesmag. Redaktionens udsendte måtte tage sig selv i at skrabe bunden af glasset, men til 89 kroner for desserten alene skulle det hele også gerne med.

Regningens time
Nu havde mætheden indfundet sig, og da regningen blev bragt frem lød den på 365 kroner for de tre retter samt et enkelt glas hvidvin og en cola. Det er egentligt et rimeligt beløb, men det skal dog nævnes, at de fleste andre frokost-kombinationer på Copenhagen Corner ville have været betydeligt dyrere. Betjeningen var høflig og venlig som det kan forventes, og det samlede indtryk var da også positivt. Et par fodfejl undervejs og den tørstegte unghane og den brændte kartoffelpandekage skal dog trække ned i den samlede bedømmelse, der således ender med 4 stjerner til Restaurant Copenhagen Corner.

Fakta
Karakter: 4 stjerner ****
Restaurant Copenhagen Corner
Rådhuspladsen
Vesterbrogade 1A
1620 København V
Tlf. 33 91 45 45

About admin