Gode råd til dig, der ønsker at drive restaurant

Følgende artikler er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til i artiklen.

Overvejer du at starte op som selvstændig erhvervsdrivende, er der rigtig mange ting, du skal overveje og have styr på – det er du sikkert allerede klar over. Vi har lavet en kort tjekliste til dig, der går med disse tanker, som du forhåbentligt kan have gavn af.

Det er på ingen måde en fyldestgørende liste – så meget spalteplads har vi slet ikke, men det er nogle mindre råd i forskellige faser af processen. Nogle af rådene kræver ikke andet end din tankevirksomhed, mens andre kræver, at du hiver dankortet op af lommen.

Originalt koncept

Først og fremmest skal du have en god idé om et originalt koncept. Det siger måske sig selv, men derfor mener vi nu godt, at det tåler lidt ekstra omtale. Det er nemlig langt fra altid nok at åbne en vin- og tapasbar eller et pizzeria, for hvordan adskiller det sig fra naboen eller den restaurant overfor?

Du er nødt til at have et eller andet, der gør dig og din restaurant speciel. Det kan være en sjov og anderledes sammensætning af ting, og det kan også være et eminent godt og tilbagevendende tilbud.

Indretning, der matcher

Det siges, at man spiser mindst lige så meget med øjnene som med munden, og det tror vi på. Vi siger ikke, at dine gæster skal spise indretningen i din restaurant, men den skal være indbydende, så gæster i første omgang får lyst til at sætte sig og spise.

Derudover er det altid en god idé, at indretningen matcher konceptet – bare en lille smule. Indretningen kan også være det punkt, hvor du adskiller dig fra dine konkurrenter. Det er ikke sikkert, at det alene er nok, men det er i hvert fald et skridt på vejen.

Konkurrencedygtige priser

Så skal det igen handle lidt om priser, for det ér nu engang en stor del af restaurantverden: at kunne konkurrere med sine konkurrenter. Kunderne skal have håndfaste grunde til at vælge dig og ikke restauranten ved siden af. Én af de grunde kunne meget vel være priserne.

Dermed ikke sagt, at lave priser kan stå alene. De skal naturligvis spille godt og grundigt sammen med høj kvalitet og lækre råvarer – ellers kan det hele være lige meget. Men det ved du sikkert allerede. Vi tillader os blot at minde dig om det.

Kølerum

Det sidste råd, vi vil give dig og dine eventuelle kommende konkurrenter med på vejen, er lidt mere konkret end de øvrige råd. Det handler slet og ret om et kølerum. Det allerværste, der kan overkomme en nystartet restaurant, er en sur smiley og en anmærkning om, at råvarerne ikke har været opbevaret ordentligt på køl.

Dette slipper du for med et kølerum, som du selv kan sammensætte til dine behov. I et kølerum kan du sørge for, at der er plads til alt det, du skal bruge. Det er ikke et punkt, hvor vi mener, du skal spare. Friske råvarer er hele præmissen for at drive restaurant, så sæt endelig kølerummet øverst på listen over nødvendige investeringer.

About skribent