Gør dit hjem mere energivenligt med tre gode råd

Dette indhold er sponsoreret 

Klimavenlighed er blevet en stor trend indenfor bolig og generelt set resten af verden. Det handler om at passe godt på vores planet, så byrden ikke skal sendes videre til vores børn, deres børn og videre til deres børn. Det er en lang proces, som vi skulle være startet på for mange år siden, men nu er det for alvor begyndt at spidse til. Der er mange måder man kan hjælpe på, og nogle af dem kan gøres allerede inden for hjemmet rammer. Derfor kan man her læse om tre gode råd til at gøre dit hjem mere klimavenligt. 

Din varmekilde er vigtig 

Når det kommer til at varme hjemmet op, er det vigtigt at man tænker på hvilken varmekilde man har. Hver varmekilde passer til bestemte hjem, og det gælder om at finde den kilde som bedst muligt kan varme dit hjem op og samtidig være mest klimavenlig. Til dette gælder det om at undersøge markedet for muligheder og finde den løsning, der er bedst for det specifikke hjem. Det kan være DVS varmepumper, som det kan være en jordvarmepumpe, som et oliefyr. Det vigtigste er at man kan finde den bedste løsning, og det afhænger af hjemmet. 

Det gode ved dette er også at man har muligheden for at spare penge over tid, da man mere effektivt vil varme hjemmet op. Næste skridt handler om at holde varmen inde i hjemmet. 

Vinduer og døre skal isoleres ordentligt 

Når det kommer til at få et godt indeklima og passe på den varme, som din varmekilde kaster rundt i hjemmet, gælder det om at have de mest klimavenlige vinduer og døre i højeste energiklasse. Desto højere energiklasse vinduer og dørene er, jo bedre holder de på varmen i hjemmet og det betyder også at varmekilden ikke skal køre konstant, men kan tilpasses behovet bedre. 

På samme måde vil det også have positiv indvirkning på økonomien, og da det er en klimavenlig renovering, kan man hente et energitilskud hos staten.  

Isolering af taget 

Varme stiger op, og det betyder, at der over tid vil slippe meget varme igennem dit tag, hvis ikke det er godt nok isoleret. Isolering af taget kan være med til at dit hjem holder bedre på varmen, og derved kan have et bedre indeklima. Taget er et af de mest oversete steder, og her kan ethvert hjem hurtigt bliver mere klimavenligt.

About skribent