Firmaet bag luksus-isen Häagen Dazs blev grundlagt i 1920´erne i USA med en målsætning om at finde de bedste ingredienser og lave den bedste is. Mange mener, at det er lykkedes.
Jeg husker faktisk den allerførste gang, jeg stiftede bekendtskab med denne is. Det var på en velrenommeret Århusiansk gourmetrestaurant, Latin, hvor jeg smagte Rom-Rosin udgaven. Nu er det nogle år tilbage og der var sikkert både snobberi og kult forbundet med isen, som ikke kunne købes i butikker på daværende tidspunkt, men det siger lidt om hvor god isen er når en restaurant af den kaliber ikke tøvede med at servere et færdiglavet produkt.
Nu har jeg altid været glad for lige præcis rom og rosiner i is, men dette satte alligevel sine spor i mig på en god måde. Hvem kan ellers huske den første gang de smagte en speciel type is?
Siden den aften er det blevet til en del flere smagsvarianter, ligesom det nu er muligt at købe isen i det lokale supermarked, til absolut rimelige priser. En literpris på omkring 100 kroner lyder umiddelbart af meget, men når selv en trefarvet margarineklump koster 30-40 kroner får man altså meget mere kvalitet for pengene når man vælger Häagen Dazs.