Henne Mølle Å Badehotel

Henne Mølle Å Badehotel ved VesterhavetVed Vesterhavet byder Henne Mølle Å Badehotel sig til med flotte værelser i PH-stil.

Alle værelser indeholder nyrenoveret badeværelse m/brus og elevationssenge, og 14 af værelserne har tillige hems med to sovepladser.

Fra værelserne er der direkte udgang til en lille terrasse, hvorfra man kan nyde de smukke lyngklædte klitter i baggrunden.

Det var Poul Henningsen (PH), der tegnede hotellet helt tilbage i 1935, og hans tanke var, at hotellet skulle glide naturligt ind i klit- og hedelandskabet. Det lykkedes så godt, at de fleste bliver overraskede over, at der ligger et hotel for enden af den beskedne grusvej, der fører ned til Henne Mølle Å.

Hotellet er i dag ejet af fagforeningen Sammenslutningen af FRIE Funktionærer, der købte hotellet i 1987 og siden har gennemført en større modernisering med respekt for PH’s særlige stil, den oprindelige atmosfære og naturen.

Og er den smukke natur ikke nok for gæsterne, byder området omkring hotellet på masser af oplevelser som golfbane, keramikværksted, minigolf, ravsliberi, Blåvandshuk, Blåbjerg Klitplantage, ridestier, Tipperne, Artellerimuseet og Fiskeri- og Søfartsmuseum.

Hotellets restaurant byder på enkel, god dansk mad til fornuftige priser med blandt andet fiskeretter og egnens specialiteter.

Overalt på hotellet finder man PH’s lamper. Som noget særligt hænger det gamle vognhjul med stearinlys ned fra loftet i restauranten. Det har hængt der siden hotellets åbning i 1936, og indtil 1976, hvor der blev indlagt el og varme, var det en tradition, at gæsterne tog et stearinlys fra vognhjulet med over på værelset. Næste morgen blev lysene så sat tilbage på hjulet.

Hotellet har åbent i perioden marts til november. Priserne varierer afhængigt af, om der er tale om lav- eller højsæson. Højsæsonen strækker sig fra uge 25 til og med uge 32.

Priserne for overnatning i dobbeltværelse starter ved 800 kroner i højsæsonen, og der tilbydes miniferie, weekendophold og andre typer af ophold.

Henne Mølle Å Badehotel
Hennemølleåvej 6
6854 Henne
Telefon 76 52 40 00
www.hennemoelleaa.dk

About skribent