Hennessy XO Mathusalem

Helt tilbage i 1765 så Hennessy dagens lys da den irske katolik, Richard Hennessy grundlagde firmaet. I dag er Hennessy et af verdens ældste og bedste cognachuse, og den slags forpligter.

Firmaet har nu lanceret en særlig cognac under det svulstige navn Hennessy XO Mathusalem. Prisen er ikke mindre end 15.000 euro, svarende til godt 100.000 danske kroner.

Der er naturligvis tale om en limited edition på bare 300 styk af den nye cognac, og navnet indikerer, at der på alle måder er tale om en stor cognac.

Mathusalem er nemlig den gængse betegnelse for en vinflaske på 6 liter (normalt til champagne). Det svarer til otte normalflasker á 0,75 liter. Flaskestørrelsen er opkaldt efter Noas bedstefar, der ifølge Biblen blev 969 år gammel.

Indholdet er den originale Hennessy XO cognac og leveres komplet med rejsetaske foret med lammeskind, så den dyre flaske kan transporteres forsvarligt.

Den første flaske blev bortauktioneret ved et velgørenhedsarrangement og opnåede en pris på £35.000.

Smagsoplevelsen beskrives som en harmonisk og elegant cognac med fornemmelse af eg, chokolade, sort peber og en fløjsblød tekstur.

Man kan læse mere på www.hennessyxomathusalem.com

About skribent