Hennessy

Hennessy er en af verdens førende cognachuseEt af verdens ældste og bedste cognachuse er Hennessy, der blev etableret helt tilbage i 1765 af den irske katolik, Richard Hennessy. Hennessy var på daværende tidspunkt indrulleret i den franske hær, og grundlagde nu et selskab i distriktet Cognac.

Efter faderens død førte sønnen, Jacques Hennessy, selskabet videre og siden da har det været svært at nævne Cognac uden samtidig at nævne Hennessy.

Hennessy stræber konstant efter at skabe den perfekte cognac. Selskabet er det førende cognachus i verden og råder over verdens største reserver af de fornemme, gamle cognac.

Den høje kvalitet fastholdes via et stærkt partnerskab med de samme vinmarker som selskabet har anvendt I generationer. Samtidig vogter man nidkært over opskrifterne på de forskellige blandinger. Disse hemmeligheder vogtes strengt af selskabet kældermester, hvor den nuværende, Yann Fillioux, er syvende generation af en familie af kældermestre, hvor opskrifterne går i arv og alene videregives til familien.

Jas Hennessy & Co. er i dag verdens største cognachus med en årlig produktion på omkring 50 millioner flasker af den ravgyldne drik. Hennessy blev i 1971 fusioneret med champagnehuset Moët et Chandon i selskabet Moët Hennessy.

I 1987 blev Moët Hennessy en del af luksusvirksomheden Louis Vuitton da selskaberne gik sammen og skabte Louis Vuitton Moët-Hennessy (LVMH).

About skribent

Skriv et svar