Hjorths Hotel og Kokholms Hotel

Kokholms hotelI den absolut nordligste del af Danmark, nærmere bestemt Kandestederne ved Skagen, ligger Hjorths Hotel og Kokholms Hotel.

Her hvor Skagerrak og Kattegat møder hinanden, ligger de to hoteller blot et øjekast fra hinanden på samme jordstykke.

Fra begyndelsen af 1900-tallet tiltrak det helt specielle lys i området omkring Kandestederne kunstnere, forfattere og skuespillere, der ønskede at komme på behørig afstand af det livligere Skagen.

Hjorths Hotel åbnede i 1890 og blev drevet af familien Hjorth frem til 1982. Kokholms Hotel blev derimod etableret i 1906 af det nygifte par Elisabeth og Kresten Kokholm og var indrettet i en ældre ejendom. Familien Kokholm drev hotellet frem til 1981.

Driften af de to hoteller blev overtaget af Morten Nørgaard og Peter Jensen, der har stor erfaring fra henholdsvis Skydepavillonen og Scheelsminde i Aalborg. De to overtog driften af Hjorths Hotel og Kokholms Hotel fra sæsonen 2008. Forinden havde man foretaget en nænsom renovering og indkøbt nyt inventar, men samtidig bibeholdt de to hotellers særlige atmosfære.

Hotellerne byder på gastronomiske oplevelser i fredfyldte omgivelser med udsigt til både klit og hav. De to hoteller deler personale, reception og restaurant.

Der er mange værelsestyper på Hjorths hotel, herunder både dobbelt- og enkeltværelser og med og uden bad. Fælles for dem alle er, at de er lyse og komfortable. En del værelser har altan og udsigt over Råbjerg Mile.

Værelserne på Kokholms Hotel er mere moderne og har alle bad og toilet, egen terrasse eller lille altan. Værelserne er indrettede med hvidmalede træmøbler og lyse pasteller, der fremhæver stedets særlige lys. De fleste værelser er indrettede med de oprindelige møbler, Peter Hjorth selv snedkererede.

I sæson 2012 koster et dobbeltværelse med bad/toilet 1.230 kroner per overnatning i højsæsonen, der løber fra 22. juni til 31. august 2011. I lavsæsonen er priserne nedsat til 1.025 kroner for det samme værelse.

Hjorths Hotel og Kokholms Hotel
Kandestederne
Kandebakkevej 17
9990 Skagen
Telefon 98 487 900
www.hjorthshotel.dk

About skribent