Humidor

En humidor er en kasse eller et skab, med indbyggede fugtlegemer, som bruges til korrekt opbevaring af cigarer. Hvis man lader sine cubanere ligge frit fremme eller i gammeldags cigarkasse, så bliver de hurtigt tørre og triste. Det er nemlig helt afgørende for en cigars holdbarhed at den opbevares korrekt, hvilket vil sige ved 18-19 grader celsius og i et miljø med en luftfugtighed på 70%.

Man kan i øvrigt ret let tjekke om en cigar har været opbevaret korrekt. Se efter om den stadig har en naturlig glans eller let olieret/fugtigt udseende. Den skal ikke ligge og svede, men den må under ingen omstændigheder føles tør eller knasende. I så fald egner de sig kun til at ryge et sted, nemlig direkte i kaminen.

En cigar skal give sig lidt, når man trykker let på den. Skulle den ligefrem være sprækket eller lyde som tørre blade, er den intet værd.

Humidorer findes i et utal af varianter fra helt små kasser, der ikke fylder meget mere end en cigaræske og til store skabe, som fylder en hel væg. Behovet defineres jo af ens forbrug og ryger man kun til nytårsaften og ved andre lignende festlige lejligheder, kan man nøjes med den mindste udgave.

About skribent