Jakobs Skagen

Skagen byder på mere og andet end gule huse, Sandormen og Grenen. En kølig forårsdag måtte vi søge varmen på Jakobs Cafe & Bar. Det blev en udmærket oplevelse, med den hurtigste betjening i mange år.

Knap havde vi rystet støvregnen af os, før en tililende og smilende tjener stod klar. Et ledigt bord blev straks fundet frem i den ellers pænt fyldte cafe. Vi havde datteren på to år med, og hun smilede ved udsigten til burger og pommes frites. Den blev parantes bemærket lavet præcis som vi havde ønsket det, med akkurat det tilbehør og fyld som hun sætter pris på.

De voksne i selskabet havde et meget klassisk cafe-udvalg af frokostretter at vælge imllem. Der var Club Sandwich (53 kroner), Omelet med grøntsager (55 kroner) og Kyllingeburger (81 kroner) og mere af samme skuffe. Det er helt fint at satse på den brede smag med en beliggenhed midt i Skagen By, som fyldes med turister hvert eneste år.

Med et begrænset udvalg, bør man forvente hurtig ekspedition fra køkkenet og det skal jeg lige love for at vi fik. Mindre end 10 minutter efter bestilling var det hele klar. Det er simpelthen imponerede hurtigt – særligt i betragtning af datterens ønsker til særbehandling af burgeren.

Vi voksne valgte henholdsvis den klassiske Clubsandwich og en salat med rejer. Clubsandwichen vandt ingen point for originalitet, men det er jo næppe heller ikke meningen. Folk forventer at få ristet toastbrød, kylling, bacon og karrydresssing. Og det fik vi. Det hele var frisk og lækkert. Ikke mindst en skive bacon fra Skagens berømte Slagter Munch, som virkelig er et besøg værd. Det smager som bacon og så alligevel så langt fra kølediskens metervarer.

Det grønne på tallerkenen var forskellige salater, tomater, agurk, rødløg og det smagte glimrende. Det fuldendte den klassiske sandwich og portionen var tilmed så rigelig, at vi måtte levne.

Fruen havde valgt en salat med rejer i hjemmerørt dressing. Også dette var glimrende til prisen (66 kroner), endskønt dressingen var til den fede side.  Heldigvis var en citronbåd lige ved hånden til justere fedmen.

Datteren havde appetit, eller ihvertfald lyst, til at prøve kræfter med en portion is. Mindre end fem minutter efter bestilling, stod desserten på vores bord. Ja, man skulle næsten tro at vi havde bestilt menuen nogle dage i forvejen, men det havde vi ikke. Det vidner om effektivitet i køkkenet og korrekt bemanding på gulvet. Et smil hjælper meget og her var hverken grund eller tid til at blive sur over noget.

Vi nød et par obligatoriske colaer i store glas og æblemost til den yngste. Ialt spiste tre voksne og et enkelt barn sig mætte for under 400 kroner. Det kan ikke gøres meget bedre eller mere effektivt. Maden giver sig ikke ud for andet end det den er, nemlig solid og gedigen cafe-mad, serveret effektivt og med et smil. Sommetider er det præcis hvad der skal til. Vi kvitterer med et smil tilbage og fire store stjerner.

Fakta
Karakter: 4 stjerner ****
Jakobs Café & Bar
Havnevej 4
9990 Skagen
Telefon 98 44 16 90

About skribent