Køb det rigtige interiør første gang

Sponsoreret indhold.

Boligen skal indrettes, men med hvad? Den skal selvfølgelig indrettes, så stilen har en rød tråd, og så du ikke fortryder, hvad du køber. Det er en svær disciplin at indrette et hjem og endnu sværere ikke at fortryde bare et enkelt af ens indkøb. Du kommer til at fortryde et indkøb eller to – andet er bare umuligt. Du kan dog begrænse det så meget som muligt, hvis du finder din stil, er tro mod den og prøver at holde dig fra impulskøb. Når stilen er sat i dit hoved, kan du gå i gang med at købe de ting, du skal bruge til dit hjem.

Find din indretningsstil, inden du køber

At finde din indretningsstil betyder ikke, at du skal indrette minimalistisk, at du skal indrette klassisk eller noget tredje. Det betyder, at du har en stil – nogle dogmer for din indretning. Disse dogmer skal du være tro imod, for det giver dig et bedre slutresultat, når du ikke pludselig skifter stil midt i indretningen eller pludselig vælger at købe en masse møbler, som ikke passer til stuen.

Er du f.eks. til Bing og Grøndahl stel, skal det så ikke indgå i din bolig? Hvis det skal – hvordan? Tænk over, hvad du godt kan lide, og sammenlign det så med, hvordan du rent faktisk bor. Disse to dele er sikkert ikke ens og bliver det nok heller aldrig helt. Vi har alle en stil i hovedet, som vi stræber efter eller idealiserer, men når vi står i butikken, ender vi med at købe noget andet.

Der kan være flere årsager: de andre i husstanden, økonomi, funktionalitet og selvsikkerhed. Det er derfor nødvendigt, at du er ærlig over for dig selv, når du lægger stilen og begynder at beklæde hjemmet i dit hoved. Spørg dig selv, hvordan du vil indrette, hvordan du vil bo, og hvordan det passer med din tidligere indretningsstil?  

Indkøb og indret efter den røde tråd

Nu har du i hvert fald gode forudsætninger for at indrette et hjem, der passer til dig og din indretningsstil. Nu gælder det så om at være konsistent, følge den røde tråd og glemme impulsindkøbene. Impulsindkøb, både til indretning og i form af f.eks. dagligvare, passer sjældent til den store plan – til den røde tråd. Hvis din indretningsstil i høj grad er præget af impulskøb, kan de selvfølgelig ikke undværes. Husk dog på, at der er indkøb, du kommer til at fortryde. De fortrydelser vil ofte være impulskøbene, så forsøg at holde igen, hvis det er muligt.

About skribent