Legendariske hoteller: Raffles Hotel Singapore

Raffles Hotel SingaporeI en ny artikelserie sætter Bord1.dk fokus på en række legendariske hoteller.

Vi lægger ud med Raffles Hotel i Singapore, der åbnede helt tilbage i 1887. Dengang var det som en bungalow i kolonistil med ti værelser, der lå lige ud til havet på Beach Road og Bras Basah Road. Bag hotellet stod de fire Sarkies-brødre, der løbende udbyggede hotellet med flere fløje, balsale og ikke mindst bar. Oprindeligt lå hotellet ved stranden, men i tidens løb har myndighederne inddæmmet så meget land, at det hvide hotel nu har en halv kilometer til stranden.

Det luksuriøse hotel er opkaldt efter Singapores grundlægger Sir Stamford Raffles.

Butler Raffles HotelEgen butler på verandaen hører til hverdagens luksus på Raffles Hotel.

Under den verdensomspændende recession i kølvandet på aktiemarkedernes kollaps op Wall Street i 1929 måtte hotellet sættes under administration på grund af finansielle problemer, men i 1933 blev hotellet overtaget af Raffles Hotel Ltd.

Under 2. Verdenskrig oplevede Singapore store ødelæggelser, men hotellet overlevede, og blev under krigen brugt til krigsfanger.

Raffles Hotel lobby

I 1989 indledte man en $160 millioner dyr modernisering, hvor man bragte hotellet tilbage til dets originale design fra 1915. Hotellet genåbnede 16. september 1991.

I 2006 fusionerede Raffles Hotels & Resorts med Fairmont Hotels & Resorts til et fælles selskab under navnet Fairmont Raffles Hotels International, der i dag ejer og driver 98 hoteller globalt.

Luksus er ikke billigt, heller ikke hos Raffles Hotel i Singapore. Ønsker man at overnatte og mærke historiens vingesus kan man booke et enkelt værelse til priser fra omkring 2.650 kroner, mens en enkelt overnatning i Presidential Suite koster over 45.000 kroner.

Kendte folk på gæstelisten

I tidens løb har afskillige kendte gæster opholdt sig i kortere eller længere tid på Raffles Hotel i Singapore.

Blandt hotellets navnkundige gæster er filmstjerner fra fortiden som Charlie Chaplin, Elizabeth Taylor og Ava Gardner, musikalske stjerner som Beyoncé Knowles, Black Eyed Peas, Gwen Stefani og Michael Jackson, store forfattere som Rudyard Kipling, W. Somerset Maugham og Noel Coward og royale skikkelser som Dronning Elizabeth 2. af Storbritannien og Dronning Sofia af Spanien.

Anekdoter
Hotellet indeholder også Raffles Hotel Museum som viser hotellets historie.

Hotellet er kendt for at være stedet, hvor drinken Singapore Sling så dagens lys. Det skulle være stedets bartender der omkring 1915 opfandt drinken Singapore Sling, der skulle blive hotellets signatur-drink. Den originale opskrift indeholdt gin, Cherry Heering, Bénédictine og frisk ananasjuice.

Mange anekdoter knytter sig til hotellet. Blandt andet skulle Singapores sidste tiger være blevet skudt i hotellets bar. Ifølge hotellet selv var det dog ikke en vild tiger, men en tiger fra en nærliggende udstilling, der var sluppet ud, og det var angiveligt heller ikke i baren, men billardsalonen, at tigeren blev skudt.

About skribent