restaurant

Liste: 4 af de bedste restauranter i Aarhus

Aarhus er en by fyldt med fantastiske spisesteder til enhver smag. Byen tilbyder en bred vifte af kulinariske oplevelser. Om du er til tapas, sushi, indisk eller gourmetpizza, så har Aarhus det hele. Nogle gange kan udvalget være så stort, at det kan være svært at vælge, hvilken restaurant du skal prøve næste gang. Vi har derfor udvalgt fem restauranter af forskellige varianter og prisklasser for at give dig et godt udvalg, når du skal på udkig efter et spisested i Smilets By.

Nordisk Spisehus, M.P Bruuns Gade 31, Aarhus C

Nordisk Spisehus er et af Aarhus’ absolut bedste spisesteder og aarhusianernes favorit. Restauranten kan prale med mange 5-stjernede anmeldelser fra blandt andet Jyllands Posten, Aarhus Stiftstidende samt en anbefaling fra Financial Times som et af Aarhus’ to bedste spisesteder. Herudover blev restauranten stemt som østjydernes absolutte favorit i januar 2017. Så hvad tilbyder Nordisk Spisehus, som er så unikt? Restauranten er en gourmetrestaurant, som laver retter under indflydelse fra michelin-restauranter verden over med fokus på friske, nordiske råvarer. På menuen er blandt andet en fantastisk treretters til 499 kr. med pighvar til forret, udsøgt vagtel til hovedret samt en fantastisk ret med rabarber, grape og fennikel til dessert. Den er udviklet i New York af den anerkendte kok Daniel Boulud, der har opnået to michelin-stjerner. Nordisk Spisehus er med god grund en aarhusiansk favorit, og den fortjener uden tvivl en plads på vores top fem. Bon appetit.

Retour Steak, Banegårdspladsen 4, 8000 Aarhus C

Hvis du er mere til en klassisk steak med godt kød, er Retour Steak et rigtigt godt valg. Stedet er kendt for sine gode, møre bøffer samt perfekte, sprøde pommes frites. Ovenpå er en lækker bearnaisesauce, som uden tvivl kan konkurrere med nogle af de bedste i landet. Nyd en lækker hovedret for op til 365 kr. – den er alle pengene værd! Stedet ligger meget centralt på Banegårdspladsen og tilbyder en hyggelig og rolig atmosfære. Tag familien eller vennerne under armen, og nyd en af Aarhus’ bedste steaks.

Gorms Pizza, Jægergårdsgade 6, 8000 Aarhus C

Gorms Pizza er muligvis Aarhus’ bedste sted, hvis du er på udkig efter en gourmetpizza. Restaurantkæden har oprindelse i København, hvor de har etableret intet mindre end syv restauranter – alle med enorm succes. Gorms Pizza har nu indtaget Aarhus, også med meget stor opbakning fra lokalbefolkningen. Aarhusianerne er vilde med gourmetpizzaen, som mere ligner en klassisk, italiensk pizza end den pizza, vi kender fra de fleste danske pizzeriaer. Den tynde, sprøde bund med et udsøgt, tyndt lag tomatsovs samt en række varianter af toppings. Pizzaen er blandt de bedste i landet, og til en pris af blot 195 kr. er dette et must, hvis du er i Aarhus og mangler en god pizza.

A+ Siam Sushi, Skolegade 27, 8000 Aarhus C

Er du til Sushi, tilbyder A+ Siam Sushi i Skolegade et fantastisk udvalg af frisk, velsmagende sushi. Hvis du kommer forbi mandag til torsdag, er der sushi ad libitum for kun 228 kr., hvor du kan slå dig løs i lækker sushi i to timer. Sushien bliver lavet af professionelle, uddannede sushikokke løbende, som det bliver bestilt, så stykkerne er helt friske og nylavede, når du får dem. Stedet kan prale med fantastiske klassikere inden for nigiri, uramaki og futomaki, men de har også egne retter, blandt andet en udsøgt misosuppe med tofu samt tempura kyllingepinde. Vi kan varmt anbefale det hele, og med fri spisning for 228 kr., kan du roligt prøve lidt af hvert uden at bekymre dig om økonomien. A+ Siam Sushi er uden tvivl blandt de bedste sushirestauranter i Aarhus, og de har en meget velfortjent plads på vores liste.

About skribent