I 2013-udgaven af den globale rejseportal TripAdvisor blev det stemt ind på listen over de 25 bedste små hoteller i portugal. Det ligger i Dourodalen på vejen fra Regua til Pinhao – omtrent tre kilometer før Pinhao på højre side. Det er én af de smukkeste beliggende Quinta’er i hele Dourodalen. Og så er det dansk.
Vingården Quinta do Pégo er beliggende 138 meter over Douroflodens vandoverflade og vinmarkerne er beliggende op til 350 meter over Douroflodens vandoverflade. Med stor sandsynlighed har der været dyrket vin på gårdens jorde siden den romerske besættelse og ifølge diverse historiske optegnelser kan man med sikkerhed dokumenter, at Quinta do Pégo har produceret vin siden før år 1548.
I 2000 gik ægteparret Karsten og Anna Marie Søndergaard fra vinkoncernen AMKA i Randers ind i projektet, og siden september 2003 har Quinta do Pégo været fuldt ud ejet af AMKA, der nu står for hele projektet. Det var første gang danskere købte en Quinta i Douro. Quinta er i øvrigt det portugisiske navn for vingård, og i de fleste tilfælde er der tale om ret beskedne bygninger i forbindelse med markerne. Det kan dog ikke siges at være tilfældet for Quinta do Pego.
Quinta do Pégo projektet indebar nemlig ikek blot produktion af portvin, men en total renovering af de gamle bygninger samt opførelse af en række gæsteboliger på gården inden man i foråret 2009 genåbnede vingården Quinta do Pégo i foråret 2009 i en helt ny form. Her er nu også et hotel, Hotel Rural Quinta do Pégo, der altså ifølge TripAdvisor er blandt de bedste i Portugal, ikke mindst fordi gæsterne her kan nyde de luksuriøse omgivelser og det fantastiske landskab med udsigt til vinmarkerne.
Quinta do Pégo råder nu over 33 hektar jord, og den er klassificeret i gruppe A, som er den absolut bedste gruppe. Her produceres både rødvin, Vintage port, Late Bottled Vintage port samt olivenolie. Det hele under kyndig ledelse af Rozès vinmager Manuel Henrique og Wouter Pienaar.
Og portvinene hører til i den absolutte top. I 2011 fik Late Bottled Vintage 2006 fra Quinta do Pégo således tildelt den eftertragtede dobbelt guldmedalje ved den prestigefyldte vinkonkurrence Mundus vini i Tyskland. Blandt de mere end 6.000 vine var det kun 33 opnåede denne hæder. Heriblandt altså en portvin med dansk islæt.