Madfest med Copenhagen Cooking

Stenbidere, saftige steaks og svedne fårehoveder.

Det er blot tre af tilbuddene når nordens største madfestival, Copenhagen Cooking, blænder op for en vinterudgave med særlig fokus på nordisk mad og det maritime.

Festivalen, der finder sted i hele februar under Københavns vinterfestival Wondercool Copenhagen, byder blandt andet på stenbider-safari på byens restauranter, hvor man på cykel besøger fire restauranter, der alle leverer deres helt egen fortolkning af nordens kaviar – stenbideren.

Og kan man ikke få nok af den delikate rogn, kan man tage til et stenbider-orgie, der udspiller sig på Julian Nationalmuseet den 25. februar. Her vil DJ Jean von Baden levere musikken, mens stenbiderrogn i et hav af varianter akkompagneres af bobler i rigelige mængder – det bliver stående og uformelt.

Er man til en mere formel middag, er der ’Pink Dinner’ i Nationalmuseets festsal, hvor kokketeamet fra Krogs Fiskerestaurant serverer en 5-retters menu med stenbiderrogn som tema. Bagefter er der gratis adgang til stenbider-orgie festen.

Ligeledes i den maritime afdeling byder Kødbyens Fiskebar på midnatsmuslinger lørdag den 18. februar fra 24 – 03 til tonerne af Lulu Rouge dj-set, og Nyhavns Færgekro slår for andet år i træk dørene op for en storslået sildeopskriftskonkurrence.

Og med eventen Frisk Frugt i Palmehuset i Botanisk Have bydes der på drinks og sprøde toner, når lyd-eksperimentalisten Frisk Frugt og nogle af byens innovative cocktailbarer bruger det smukke hus til fest.

”I madfestivalens vinterprogram er der flere cross-over events. Det, vi ønsker, er at skabe nogle helt unikke oplevelser, hvor man som publikum får flere af sine sanser i spil samtidig,” siger Copenhagen Cookings nye festivalleder, Maria Kristensen Bech.

Under festivalen kan man også lade sig friste af en dessertaften hos vinderen af Årets Dessert 2011, Nikolaos Strangas, eller forlænge nytåret på LêLê, der fejrer kinesisk nytår med en overdådig 7-retters menu med overraskelser undervejs.

Til bords med Corleone
Blandt arrangementerne er også muligheden for at spise som en gangster-konge. Under titlen “An offer you can’t refuse” inviterer Restaurant L’Altro  til Godfather-aften. Er man blandt dem, der ville ønske, at man havde siddet med til bords, da Francis Ford Coppola lavede sine tre mesterværker om Corleone familiens op-og nedture i gangsterverdenens New York, så giver restauranten dig nu et tilbud, som du ikke kan afslå.

Kokkene og sommelieren på den ærkeitalienske restaurant i Torvegade har kigget grundigt i filmarkiverne for at kunne servere den ultimative Corleone-menu for sine gæster, hvor de mest legendariske retter fra Godfather 1, 2 og 3 vil udfolde sig som en perlerække af sicilianske lækkerier.

Copenhagen Cooking er arrangeret af Wonderful Copenhagen og en række af byens gastronomiske aktører. Festivalen har eksisteret siden 2005 i en august udgave, mens vinterudgaven er en del af Wonderful Copenhagens festivalparaply -Wondercool – der ud over mad også sætter fokus på mode, design, rock, jazz, arkitektur og kunst.

Læs mere på www.copenhagencooking.dk

About skribent