Maze Gordon Ramsay i topklasse

På Grosvenor Square i London ligger en lille gastronomisk perle. Redaktionens udsendte var taget over vandet for at tage temperaturen på en af Gordon Ramsays mange restauranter. Den energiske tv-kok kan andet end skælde ud på dovne restaurantejere. Manden kan faktisk  lave mad, og han er berømmet og belønnet for sit køkken med adskillige Michelinstjerner på en perlerække af restauranter.

gordonramsaymaze10

Suppe med fløde og stærk ost.

Vores valg faldt på Maze Gordon Ramsay beliggende Grosvenor Garden – og det skulle vise sig et excellent valg. Vi havde på forhånd tjekket, at der var plads til et par frokostgæster og mødte op med rejsekufferter, som straks blev stuvet af vejen af den opmærksomme tjenerstab.

Vi fik anvist et lille bord i den ret fyldte restaurant som i flere niveauer tilbyder englændere et velfortjent alternativ til pub-food. Stilen på Maze er fransk med et orientalsk pift, hvilket en sushibar midt i lokalet minder os om. Selvom vi elsker sushi gik vi ombord i det “ordinære” kort.

Her tilbyder man forskellige retter a la carte, samt to menuer; en 7-retters fuld menu til 75 pund og en 4 retters frokostmenu til blot 25 pund. Når man tager en Michelinstjerne i betragtning er sidstnævnte frokost nærmest en foræring. Hvis altså maden er god. Og det var den i allerhøjeste grad. Et kort med 10 små retter udgjorde udvalget og man kunne så sammensætte de fire, der fristede mest til frokosttilbuddet på 25 pund. Vi valgte at få mest muligt med, så vi valgte ialt 8 forskellige retter ud.

 

Foie Gras - med pære og valnødder.

Foie Gras – med pære og valnødder.

Til menuen kan man enten gå i vinkortet, som kommer på iPad og er ret omfattende, eller man kan købe vinmenu. Her er to muligheder; den almindelige til 20 pund og en sommelier version til 35 pund. Den ordinære indeholder tre glas af husets vine (hvid, rosé og rød) mens den dyre version sammensættes ud fra kundens bestilling af retter og øvrige præferencer. Igen delte vi os; og valgte en af hver for at se forskellen i kvalitet.

 

gordonramsaymaze

Makrel med peberrod.

 

Første servering var en skøn grøn suppe med stærk blåskimmelost. Den var blød, cremet og stærk på samme tid. På den modsatte side af bordet var en perfekt tilberedning af Foie Gras. Ja, det er en spise, som deler vandene og vi indrømmer gerne at man kan diskutere produktionsmetoderne, men smagen kunne der ikke stilles spørgsmålstegn ved. Sammen med pære og sprødstegte valnødder var det en himmerigsmundfuld.

gordonramsaymaze8

Vagtel med orientalsk tvist

 

Anden ombæring bød på makrel med rødbede og peberrod og vagtel med orientalsk pift. Makrellen, som er og bliver en fed spise, var perfekt holdt i skak af rødbedens syrlighed og ikke mindst den friske peberrod. Desuden små kartofler og firkanter af æblegele.

 

Kylling med sprødt skind.

Sprød, saftig kylling med brændt porre og ramsløgpesto

 

Til hovedret – og det skal tages med et gran salt, for portionerne er beskedne i omfang  – kom en fantastisk mør og saftig kylling med perfekt sprødt skind. Ledsagerne var ramsløgpesto og kulsort vinaigrette baseret på brændte porrer. Det var madkunst på et højt niveau, selvom ingredienser ikke var voldsomt dyre.

 

gordonramsaymaze2

Et lille mellemspil med Sushi i verdensklasse!

 

Vi havde set længselsfuldt på Sushi anretningerne som indtages i en del af restauranten. Netop fordi portionerne er snack-size, var der plads til en lille afstikker i sushi-kortet. Tjeneren var så god at lade os dele en lille tallerkener – og uden at overdrive, var det en af de bedste sushi oplevelser vi har haft. Tunen var fremragende, men stykkerne med krabbe var det måske bedste sushi vi nogensinde har smagt.

gordonramsaymaze3

Dagens vinder; flæskesteg a la Maze.

Dagens bedste servering i et skarpt felt går dog til den ene hovedret i form af et stykke uhyggeligt velsmagende gris. Skåret fra bugen med rigeligt fedt og smag. Tilbehøret ved bagt pære sammen med en muslingesalat rørt med spicy wasabi og knuste ærter. Dertil en reduktion baseret på hummer og Sake. Lyder det avanceret? Javist, men kombinationen var fantastisk. Grisen smørmør og med det sprødeste svær i mands minde.

 

Banan i forskellige teksturer

Banan i forskellige teksturer

 

Redaktionens udsendte har en del søde tænder, så da der kom banandessert på bordet, var vi solgt; der var parfait, en lille kage, kiks og karamel. Alt med banansmag og igen kunne vi høre fuglene synge.

 

Thekage med passion

Thekage med mango og citrongræs-is

 

Den anden del af bordet blev hellet ikke snydt. Her var en tekage med skinnende chokoladeovertræk i hovedrollen sammen med en cremet te-is med passion. Det spillede utrolig godt sammen til en lille sanseeksplosion; som den bedste kop te du nogensinde har drukket, bare i dessertform.

Fødselsdags suprise

Fødselsdags suprise – tyk, fed chokoladekage.

 

Vi tog kaffe med petit four i loungen og mens vi sundede os på et fantastisk måltid, kom der en lille hilsen fra køkkenet. De havde hørt en fugl synge om at vi fejrede fødselsdag og de havde lige tid til at sætte nådestødet ind i form af lille chokoladekage med lys og hilsen. Det virkede helt utroligt positivt. Ja, det koster næppe ikke mange basseører for dem, men betydningen for fødselarerne var stor. Der er altid plads til forkælelse.

Prisen for denne gourmetoplevelse på højt niveau med tjenere på hver en finger ligger på niveau hvad det koster at spise på en mellemgod restaurant i Danmark. Maze er måske ikke på højde med teknik i forhold til de bedste herhjemme, men forholdet mellem pris og kvalitet er uhørt. 4 retter med 3 glas vin kan gøres for hvad der svarer til 395 danske kroner. Og det er vel at mærke for mad på et sted, som har den eftertragtede stjerne i Michelin guiden. Det findes ikke tilsvarende i Danmark.

At vi forkælede os selv med champagne – før og efter måltidet – og at det i sagens natur løfter slutprisen er en helt anden sag. Det var jo fødselsdag.

For den ambitiøse, velsmagende mad og den utroligt opmærksomme betjening giver vi 6 stjerner for et perfekt måltid. Når vi tager tager prisen i betragtning er det noget en foræring for en uforglemmelig dag en Michelin-restaurant.

Og netop den lave pris for frokostmenuen sender den sidste stjerne med over kanalen til London; Seven Points, Game, Set And Match til Maze!

Maze Gordon Ramsay
10 – 13 Grosvenor Square
LONDON, W1K 6JP
www.gordonramsay.com/maze

About skribent