Møllegården på Alrø

Redaktionen har været en tur på landet. Nærmere bestemt smukke Alrø, hvor vi lagde vejen forbi den charmerende grisestald på Møllegården.

Man skal bestemt ikke lade sig afskrække af hygiejnen i den nedlagte grisestald; her er pænt og rent og særdeles hyggeligt. Turen dertil går gennem et smukt landskab og efter nogle sving, kører man med bil over den 1 kilometer lange dæmning som blev anlagt i 1929.  Øen er 7 km lang og 5 km bred og har været beboet siden stenalderen. Selvom der ikke lå vikingeskibe i fjorden da vi ankom, fornemmer man alligevel at det er langt væk fra storbyens stress og jag.

På gårdspladsen ved gården var der fyldt godt op denne dag, hvor et større selskab havde været til brunch. Og netop selskaber er meget velkomne på Møllegården. Som udgangspunkt er restauranten kun åben i sommerhalvåret, men den er bestemt en omvej værd.  Man arbejder med treserveringer i løbet af dagen; frokost, eftermiddagskaffe og aftenmenu. Vi kom til frokost og fik hurtigt anvist plads i en af de omdannede grisebåse. Det er faktisk ret charmerende, selvom det kan lyde temmelig rustikt at spise sin mad i en staldbygning.

Kortet er til at overskue, men det skal ikke være et kritikpunkt, for det er i mange henseender bedre at satse på få, men gode retter frembragt af skønne råvarer. Vi fravalgte frokostplatten skønt den fristede med fire lækkerier til 150 kroner og valgte i stedet dagens rustikke ret til 100 kroner.

Drikkevarerne kom snart og naturligvis en kande vand, der udmærkede sig ved at være gratis. Herligt at blive fri for snobberiet med 80 kroner for kildevand, som alligevel ikke smager en døjt anderledes end postevand.

Den varme tallerken præsenterede sig med velsmagende hakkebøf af krondyr, vildtsauce og stegte nye kartofler og en enkelt grøntsag. Der var rigeligt til at mætte og smagen var fremragende. De yngste medspisere indtog en utrolig velsmagende spaghetti med kødsovs.

Til dessert fald valget på rarbarbertrifli, der skulle vise sig at være mit livs hidtil bedste rabarbertrfili. I glasset lå smagfulde rabarber og lækkert sprødt makroncrunch, mens en skøn creme og letpisket fløde kæmpede om den smagsmæssige opmærksomhed. Men det var små lag af karamelcreme, som gjorde udslaget. Det er en den af den slags desserter som det gør ondt at dele …

Prisen på 65 kroner for en portion i glas er måske lige i overkanten i forhold til hovedretten, men eneste reelle anke var størrelsen. Smagen gjorde at man let havde fortæret det dobbelte.

Efter måltidet valgte vi at gå udenfor og spille lidt fodbold på plænen i forbindelse med udendørs serveringen. Vi havde også tid til en kort stund i hængekøjerne. Jo, det er sand afslapning at tage turen til Alrø. Værtsparret  Tina Schou og Rico Jørgensen har overtaget stedet samtidig med, at de kører den efterhånden berømte Malling Kro videre. Og de magter begge dele; Møllegården er en tand mere rustik og uformel, men med masser af velsmag og hjerterum.

Fakta
Karakter: 5 stjerner
Anmeldt: april 2012
Møllegården på Alrø
Alrøvej 382
8300 Odder
Tlf. 86 55 20 83
www.mallingkro.dk
Karakter

About skribent