Økologisk kød hitter på nettet

Økologisk kød på nettetDanskerne vil have godt kød. Og det skal være godt økologisk kød.

Den tendens har slagtermester Nicolaj Sørensen oplevet i de seneste fire måneder, hvor mere end 300 nye kunder har benyttet sig af muligheden for at bestille økologisk kvalitetskød og få det leveret direkte til døren i hele Danmark.

I februar 2011 indledte Nicolaj Sørensen et samarbejde med Økogårde Skjern Enge, som er leverandører af både kvæg, grise og lam. Dyrene fra Økogårdene Skjern Enge græsser alle i sommersæsonen, fra begyndelsen af maj til sidst i oktober i Skjern Enge. Herved går dyrevelfærd og beskyttelse af naturen hånd i hånd på de grønne enge ved Skjern Å. Græsarealerne beskyttes mod tilgroning og ynglende fugle får bedre muligheder, ligesom økosystemerne sikres gennem høstning af hø og afgræsning.

Dyrene bevæger sig naturligt og vokser langsomt, hvilket er med til at sikre en god fedtmarmorering og smag i kødet. Om vinteren går dyrene i løsdrift og har god plads og masser af strøelse. Dyrenes trivsel prioriteres i det hele taget højt, der lægges vægt på rolige omgivelser såvel på græs som på stald og med kortest muligt transporttid fra besætning til slagteri.

Det er ikke ligegyldigt hvordan man behandler kødet efter slagtning.

“Jeg modner kødet på krog efter de gamle oprindelige danske slagtetraditioner. Godt kød skal behandles med omhu for at sikre den bedst mulige kvalitet. Det vil jeg på ingen måder gå på kompromis med,” siger slagtermester Nicolaj Sørensen.

Han startede som selvstændig slagtermester i Videbæk, 15 km fra Herning i 2011.

“Min fornemmeste opgave er, at sikre hver enkelt kunde den bedste oplevelse, når de handler hos mig. Man skal have tryghed for både kvalitet, service og levering til tiden,” siger slagtermesteren.

Yderligere information kan fås på www.slagtersorensen.dk

About skribent