Regler for udendørsservering for cafeer og restauranter

Følgende artikler er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til i artiklen.

Har du en café eller restaurant, så kender du sikkert til den dejlige følelse af at kunne flytte møblerne ud foran i den dejlige sommersol. Men det er desværre ikke bare lige noget, som du kan gøre, uden du har helt styr på de regler, der følger med udendørsservering. Vi giver dig et overblik over reglerne, og så kommer vi med tips til, hvordan du kan skabe et godt udemiljø.

Før du sætter noget som helst ud, så er det vigtigt, at du søger om tilladelse hos kommunen. Din udendørsservering er først lovlig, når den er blevet godkendt hos kommunen, og sætter du det ud før, så kan du risikere en stor bøde. Både tilladelse og tegning af dit udendørsareal skal være tilgængelig i restauranten eller cafeen, og derfor skal du sørge for at printe det hele ud.

Byrum og naboer

I København Kommune bliver udearealer ofte udnyttet til fulde, og dette er også noget, kommunen taler for. Der er dog nogle forbehold, du skal tage, før du fylder hele udearealet op med dejlige møbler. Du skal nemlig sikre dig, at din udeservering passer ind til byrummet og i forhold til dine naboer. Det er vigtigt, at der skabes et helhedsindtryk, der tager hensyn til trafik, æstetik og beboerne i området. Der skal tages højde for den færdsel, der sker uden for din café eller restaurant, og dette indebærer kørestolsbrugere, barnevogne, cykelparkering og så videre.

Åbningstider og støj

Der skal også tages særligt hensyn, når det gælder åbningstider og støjgener fra din udeservering. Du må opstille inventar mellem 08 og 24, og i de mere populære metropolzoner gælder det helt til klokken 02. Det er dog vigtigt, at der ikke er støjgener, såsom høj musik eller røgelse. Samtidig er det ikke tilladt at tilberede maden udendørs uden tilladelse til dette.

Tips til at skabe et godt udemiljø

Der er flere ting, du kan gøre, hvis du gerne vil skabe et godt udemiljø, der er hyggeligt og praktisk. Først er det altid en god idé at få fingrene i en markise, der kan sørge for et udemiljø, der fungerer i al slags vejr. På den måde kan du nemt servere i regnvejr uden at skulle bekymre dig om vand i maden. Du kan læse mere om vandtætte markiser her.

Vil du skabe et hyggeligt udemiljø, der emmer af god stemning og sommerluft, så er det godt at investere i nogle loungemøbler. Gå efter dem, der er lavet af naturfarvet træ og med store hynder i, og tilføj nogle store planter og hyggelige detaljer rundt omkring. På den måde kan du få skabt en hyggelig oase, der byder op til, at man tager en lille pause fra den travle hverdag. Og så er det selvfølgelig essentielt med et personale, der sprudler af energi, og som er positive omkring deres arbejde. Tag en snak med gæsterne, og giv dem gode råd til, hvilke drikkevarer der går bedst til det bestilte måltid mad. På den måde får du hurtigt fyldt din udeservering op og oplever en stor succes med området.

About skribent