Restaurant Knapp i godt humør

Man kan sagtens vende bilen mod syd i retning af Aabenraa. I nærheden finder man nemlig gourmetmad på et højt niveau hos Restaurant Knapp, der synes at vokse ud af bakkedraget ved Mølle å og dam. Man fornemmer straks, at steder emmer af tradition og hygge, hvor de gule bygninger lyser mod skoven og hvor ænderne snadrer i dammen.

Det var efterårsferien 2013, og til trods for at det var tirsdag var der fyldt godt op i den hyggelige restaurant. Vi havde valgt et ophold, der omfattede overnatning på den nærliggende Løjt Kro og så 3 retters menu på restaurant Knappen, og vi blev taget vel imod.

Nok viste det danske efterårsvejr sig fra dets regnfulde side, men værelset på Løjt Kro var hyggeligt indrettet i den originale krostil. Om aftenen blev vi afhentet i bus og kørt til Restauranten, og det viste sig, at det såmænd var kroens tidligere mangeårige ejer, Per Dupont, der kørte bilen denne aften.

Per Dupont har drevet Løjt Kro og Restaurant Knapp fra 1987  og helt frem til 1. april 2013, hvor datteren Sabrine Dupont kom hjem for at føre den hæderkronede restaurant videre.

knappen1

Appetizer med laksemousse og vagtelæg.

Vi startede med lidt godt brød med smør og aioli og en pesto af syltede tomater, hvilket smagte glimrende. Herefter fulgte en hilsen fra køkkenet i form af en velsmagende appetizer med laksemousse, tomat og et halvt vagtelæg. Fint til at få smagsløgene kørt i stilling.

Blomkålsuppe

Blomkålsuppe

Aftenens næste indslag var en meget lækker og cremet blomkålsuppe og en jomfruhummerhale. Serveringen var nydelig og smagte dejligt.

Vinen til forretten var ganske usædvanlig. Den var nemlig lavet på Østrigs nationale druesort Grüner Veltliner. Druen findes både i Tjekkiet, Ungarn og USA, men det er i Østrig, at den er mest dominerende med omkring en tredjedel af landets vinmarker plantet med vinstokke, der bærer denne drue.

I aftenens udgave stammede hvidvinen på Grüner Veltliner imidlertid ikke fra Østrig, men derimod New Zealand i skikkelse af Nelson Grüner Veltliner 2012 fra vingården Siefried, hvis ejer dog stammer fra Østrig. Smagen var både elegant og sprød og havde druens karakteristiske let krydrede duft af hvid peber og blomster.

knappenvin1

Aftenens hovedret var duet af kalv i form af kalvemørbrad med en perfekt stegt kalvebrissel. Denne anmelder har desværre tidligere fået serveret brisler, der ikke var til at spise, men på Restaurant Knapp var der tale om et perfekt ristet udgave af en kalvebrissel, der smagte fantastisk.

Til serveringen var der kastaniemos og kartofler og en herlig glace. Det smagte så godt, at den ene halvdel af redaktionen ikke nænnede at takke nej, da vi blev spurgt om en ekstra portion.

Duet af kalv med mørbrad og brissel.

Duet af kalv med mørbrad og brissel.

Nu var det blevet tid til dessert, og det kan de også godt finde ud af i køkkenet på Restaurant Knapp. Her var en variation af blommer, pærer og karamel og det smagte skønt og tilmed i en ganske pæn stor portion, der gjorde, at den ene medspiser måtte levne.

Desserttallerken med variation af pære, blomme og karamel.

Desserttallerken med variation af pære, blomme og karamel.

I beskrivelsen hedder det sig, at køkkenet på Restaurant Knapp i høj grad er inspireret af Frankrig, men det er de friske danske råvarer, når de topper i havet og i haven, på marken og i skoven, der er de væsentlige ingredienser.

Restaurantens køkken har da også gennem årene fået anerkendelse for gastronomi på et højt plan, og man mærker bestemt et dygtigt håndelag bag hver enkelt tallerken.

Vinmenuen til en 3 retters menu koster 388,- kroner per person, og det hører umiddelbart til i den dyre ende, hvis det var for 3 glas, men det er det ikke. Vinene er naturligvis afstemt til menuen, og samtidig skænkes de ad libitum. Det betyder, at man sagtens kan nyde et glas mellem retterne og også bagefter, hvilket bestemt kan anbefales.

Den samlede pris for to personer med overnatning på Løjt Kro, 3 retters menu på Restaurant Knapp og et par overraskelser fra køkkenet undervejs samt en lækker vinmenu lød på 1.972 kroner. Maden, vinen, betjeningen og overnatningen er i sig selv til 5 stjerner, og med tanke på det uhørt fine forhold mellem kvalitet og pris, sniger Restaurant Knapp sig akkurat op på 6 stjerner.

Vi anbefaler stedet på det varmeste.

Restaurant Knapp
Stennevej 79, Stollig
6200 Aabenraa
Telefon 74 62 00 92
www.restaurant-hotel-knapp.dk

About skribent