Restaurant Ofelia

I forbindelse med en fødselsdag lagde redaktionen vejen forbi det nye skuespilhus og testede ved samme lejlighed restaurant Ofelia, som lovpriser sig selv som Det ærlige køkken. Vi må gengælde initiativet med en ærlig anmeldelse; maden var glimrende, betjeningen ussel. Noget af det mest uopmærksomme vi nogensinde har været udsat for.

Men lad os starte med begyndelsen, for vi var i godt humør da vi ankom. Feststemte og klar på en god aften i det kongelige teater. Og en fødselsdag skulle også fejres, så vi lagde standsmæssig ud med en halv flaske af husets champagne, mens vi studerede menukort. Konceptet er at man tager hele menuen og vinmenuen med – alt andet kan ganske enkelt ikke betale sig.

Efter eget udsagn tager køkkenet udgangspunkt i det klassiske franske køkken og tilføjer et strejf af det nordiske køkken. Det turde være rigtigt nok. Der var flotte anretninger med klassisk velsmag som på de bedre franske bistroer.

Forrettens hummer

Og priserne er tilmed rimelige; 2 retter for 289, mens 3 retter koster 329. Ost kan tilkøbes til 65 eller 95 kroner.  Menukortet var indbydende og vi valgte 3 retter samt ost. Og det var vitterlig god mad. Særligt det lille osteudvalg til 65 kroner imponerede med flot tilbehør. Havde vi valgt det store bræt til 95 kroner, havde vi endda fået dobbelt så meget ost.

Forretten med hummer og skaldyrsbisque var måske lidt lille og hummeren omtrent ikke eksisterende, men det smagte pragtfuld.

Hovedrettet med oksemørbrad og bearnaise var varmt, lækkert og velsmagende. Igen var portionen ikke overvældende i størrelse, men gik lige akkurat an.

Hovedrettens oksemørbrad, kartoffel og bernaise

Desserten var glimrende, men havde det ikke været for ostebrædtet ville sulten nok have fulgt os i teateret efterfølgende.

Dette er det bedste vi kan skrive om Ofelia; maden var god, veltilberedt og velsmagende. Men resten af måltidet var dybt kritisabelt. Betjeningen var elendig. Eller rettere sagt manglen på betjening var himmelråbende. Der var ellers nok på arbejde, men de havde travlt med at at kindkysse på venner og veninder, tale i telefon og i det hele taget opføre sig som om vi ikke eksisterede.

Bemandingen var ellers så rigelig, at man næsten kunne afse en tjener til hver enkelt bord, men det var ikke noget vi nød godt af denne aften. Vi måtte spejde længe efter både mad og vin og flere gange fysisk rejse os fra bordet for at bede om betjening. Havde vi ikke skullet i teateret efterfølgende, var det en af de gange, hvor vi ville have forladt restauranten uden at se måltidet til ende. Vi kaprede også selv en brødkurv på et tidspunkt, fordi ingen af tjenerne havde overskud til at bære den ned til os.

Ostene var et tilvalg og kunne fåes med 3 eller 6 forskellige. Vi valgte blot den lille udgave.

Drikkevarer var også en mangelvare. Hverken vand eller vin kom på bordet. Før vi havde rykket flere gange. Man bør ikke tilbyde en vinmenu, hvis man ikke vil fortælle om det man hælder i glasset. Endsige hælde noget som helst op. Flere gange måtte vi op og gøre opmærksom på, at vi havde bestilt vinmenuen. Og det gav blot en hovedrysten som svar. Sjældent har vi oplevet så uengageret og decideret flabet betjening. Fødselaren måtte flere gange lægge en beroligende arm på redaktionens udsendte for ikke at det hele skulle ende i skærmydsler.

Det gør heller ikke aftenen bedre at man sidder helt urimeligt tæt i det store lokale. Jeg kunne uden store armbevægelser have forsynet mig af nabobordets drikkeglas – det er for tæt. Vi var ude for at fejre en fødselsdag som mand og kone og ikke for at høre nabobordet berette om deres trængsler. Jeg tror bestemt naboparret fandt det lige så belastende at sidde ved siden af os, for de sad også og hviskede under store dele af samtalen.

Konklusionen er at man trods glimrende mad og skøn udsigt til havn og Opera ikke kan være betjeningen bekendt. En så ussel oplevelse af manglende service er ikke set i mange år. ØV!

Vi kvitterer med 2 stjerner som alene skal sendes i retning af køkkenet. Den uengagerede og nedladende betjening fortjener ikke andet end kritik.


Fakta

Karakter: 2 stjerner * *
Anmeldt: november 2011
Café og Restaurant Ofelia
Skuespilhuset
Skt. Annæ Plads 36
DK-1250 København K
Tlf: 3369 3931
http://kglteater.dk/ofelia

About skribent