Restaurant Seafood i halvdårlig stil

Restaurant Seafood, der er smukt beliggende på Marselisborg Lystbådehavn med udsigt til Århus by og bugt, blev etableret i 1991 og fremhæver sig som en af landets førende fiskerestauranter.

Den slags udsagn er redaktionen gerne smagsdommere for at efterprøve, da vi spontant tog forbi havnen en sen aprildag.

Restauranten åbner klokken 12.00, og det tager man helt bogstaveligt, for da vi ankom kl. 11.53 var døren ganske vist åben og køkkenet i fuld gang, men tjeneren fortalte ret uengageret, at man først åbnede klokken 12.

Intet tilbud om at man da kunne sidde ned inden for så længe, men blot et ret sigende blik om at man altså ikke havde åbnet endnu. Så vi gik en tur på havnen i syv minutter og fik så vores bord.

Den modtagelse er set både mere smidig og mere imødekommende. Sidst vi så efter, er det vist nok gæsterne, som restauranter lever af.

Frokost-kortet
Til frokost kan der vælges fra et ganske fyldigt kort, blandt andet med Seafoods klassikere med 6 friske bretagneøsters til 120 kroner, hjemmelavede fiskefrikadeller med remoulade til 85 kroner eller bouillabaisse med aioli og hvidløgsbrød til 205 kroner.

Af forretter kan man vælge blandt andet lufttørret italiensk gåsebryst med frisk parmesan og pesto (110 kroner) eller foie gras terrine med ananas-chutney til 135 kroner.

Der kan også vælges en frokostmenu, bestående af to retter til i alt 285 kroner. Denne dag bestod menuen af citrusrimmet laks og hjemmerøget kammusling samt hvidvinsdampet filet af lyssej.

Hvad brødbakken gemte
Redaktionen gik ombord i Seafoods frokosttallerken, der bestod af to slags islandske sild, fiskefrikadelle, gravad laks, et halvt æg med stenbiderrogn, dampet rødtunge, en krabbesalat samt ost.

Efter bestillingen kom der ret hurtigt en bakke med frisk brød og rugbrød, der desværre nærmest nonchalant blev smidt på bordet. Begge brødtyper var ganske velsmagende og friske, men blev sat uden præsentation, og brødbakken gemte på to eksemplarer af mejeriernes standard 10 grams smørpakker. Den slags klæder ikke ret mange restauranter.

Pæn servering på tallerken
Selve frokosttallerkenen blev dog præsenteret udmærket, og vi gik turen rundt ad tallerkenen i urets retning, startende klokken seks med de islandske sild. De smagte begge møre, men faste. Ikke noget at udsætte på den del, andet end at portionen af den medfølgende karrysalat var nærmest mikroskopisk. Nok skal man mest kunne smage silden, men her var karrysalaten kun med for synets skyld.

Det halve æg med stenbiderrogn var overstået i to små mundfulde og derpå var klokken blevet omtrent 9 på tallerkenen, hvor man fandt en lun og velsmagende fiskefrikadelle. Den hjemmerørte remoulade var dog meget til den eddike-holdige side, hvilket ikke klædte frikadellen.

På slaget tolv fandt vi en rulle gravad laks på frisk salat og med den obligatoriske dressing. En udmærket servering, der akkurat faldt i slag.

Da klokken slog halvto på tallerkenen indfandt der sig en rettidig roulade med dampet rødtunge, og det var virkelig lækkert. Sådan skal det gøres. Frisk, fast og velsmagende.

Krabbesalaten klokken tyve minutter over fire kunne jeg dog godt have undværet, dels fordi sulten på dette tidspunkt ikke var prangende, dels fordi jeg ved anden bid fik en temmelig stor krabbeskal til at sidde fast mellem to tænder. I betragtning af, at den hjemmelavede krabbesalat var meget findelt, bør man ikke finde resterne af krabbens tidligere ejerbolig i salaten.

I urets centrum – hvor viserne normalt vil være fastgjort – fandt vi så osten, der vist var et stykke brie med en oliven demonstrativt plantet midt igennem. I virkeligheden en lidt overflødig placering på tallerkenen, hvor vi jo allerede havde været hele vejen rundt.

Den søde tand
Til gengæld meldte anmelderens notorisk søde tand sig, og i al forudseenhed var der bestilt en creme brulee med passionssorbet fra det i øvrigt ret store dessertkort.

Desserten var fornemt og indbydende anrettet med coulis, friske hindbær og blåbær omkring en portion creme brulee og en skefuld passionssorbet. Det var akkurat så lækkert som det bør være og som man kan forvente af en dessert til 95 kroner. Til gengæld var der mug på det ene hindbær, og nok er disse små bær letforgængelige, men det burde alligevel ikke finde vej til en desserttallerken. Med bordets placering med frit udsyn til køkkenet, er muggen i hvert ikke opstået spontant under den korte transport fra køkken til bord.

Regningen
Og så er vi fremme ved arkilleshælen for Restaurant Seafood, der absolut ligger i den dyre ende af prislisterne. Frokostanretningen kostede 155 kroner, og det er ikke overvældende, men kvaliteten var heller ikke til mere.

På Seafoods hjemmeside byder Seafood sine gæster “velkommen til en oplevelse med mad og betjening i topklasse” og der står at læse, at restauranten sætter “en ære i at servere fantastisk mad lavet af vores profesionelle kokke og serveret af vores venlige betjening.”

Problemet er, at man ved en restaurant på en lystbådehavn også betaler for beliggenheden, det gode vejr og det stemningsfyldte miljø af sejlbåde og mennesker, der nyder en fristund. I hvert fald hvis man skal have fuld valuta for sine penge. Når det er gråvejr som denne dag, og man er nødt til at sidde inden for, betaler man stadig for det potentielt gode vejr og stemning, men må nøjes med maden. Og den venlige betjening udeblev i hvert fald.

Med et enkelt glas hvidvin, en flaske mineralvand og en cola løb regningen op i 352 kroner for en frokost for 1 person, og det er altså ikke billigt. Vejret kan køkkenet ikke lastes for, men der er rigelig plads til forbedring inden døre.

Et sted som Restaurant Seafood på Marselisborg Lystbådehavn i Århus lever og dør med vejret. Den dag vi besøgte stedet var der overskyet, og madmæssigt skinnede solen kun momentvis frem.

Anmeldelse
Karakter: 3 stjerner ***
Restaurant Seafood
Marselisborg Havnevej 44
8000 Aarhus C
Telefon 86 18 56 55

About skribent