Ritz-Carlton Moskva

Det nye Ritz-Carlton hotel i Moskva bliver i sandhed de riges legeplads. Når hotellet efter planen åbner 1. juli 2007, vil det være spækket med alle muligheder for at bruge sine dollars i højt tempo.

Udsigt til Den Røde Plads
Hotellet opføres med udsigt til Den Røde Plads og med 334 værelser i forskellige størrelser og prislejer, skulle der være plads til alle der har råd. Det bliver nemlig ingenlunde billigt at overnatte i det nye hotel, som man regner med vil blive et in-sted for Moskvas jetset.

Hotellet har kostet cirka 350 millioner dollars at opføre, så selvom de billigste værelser koster mere end 700 dollars per nat, så går der en rum tid inden de penge er tjent hjem igen. Et prestigebyggeri i denne størrelse bliver næppe opført under hensyntagen til almindelige forventninger til hurtigt afkast og forrentning af investering.

Zarens morgenmad
På det nye hotel kan man ikke bare leve som konger og baroner, men også som en rigtig Zar. I hvert fald hvis man tilvælger Zarens Morgenmad, som kandiderer til verdens dyreste morgenmåltid med en pris på 700 dollars. Per person vel at mærke.

For de penge får man foruden selvfølgeligheder som udsøgt bagværk, friskpresset juice også en flaske Kristal Champagne, trøfler, foie gras, vagtelæg, en omelet med Kobe kød, og ikke mindst 56 gram ægte Beluga kaviar.

Jeroboam
Morgenmaden er naturligvis ikke det eneste måltid man kan nyde på hotellet. Under ledelse af den tre-stjernde kok Heinz Winkler åbner man en restaurant kaldet Jeroboam. Foruden førnævnte ekstravagante morgenmad vil man kunne indtage måltider som forventes at give michelinstjerner i en fart. Priser på omkring 1000 dollars for et aftenmåltid i eksklusive rammer er realistiske.

Et separat område med navnet Petrus vil servere udvalgte Petrus vine for private selskaber. Udover 800 forskellige vine fra verdens bedste producenter, vil der være en række sjældne flasker, som f.eks. en Petrus Grand Cru 1961 til en pris på 68.000 dollars.

Fans af Single Malt vil heller ikke forgæves i Petrus rummet, hvor man kan få serveret Macallan Fine and Rare Collection vintage fra 1969 til en pris af $400 per glas.

Første i Rusland
Hoteller er det fashionable Ritz Carltons første i Rusland og det blot 7. i Europa. Det var dog kun et spørgsmål om tid, før Rusland kom på kortet, da Moskva bugner af nyslåede dollarmillionærer med ekstravagante vaner og uhæmmet forbrug.

Som en ekstra detalje oplyser Ritz Carlton, at hotellet råder over en Vodka Sommelier, som skulle være i stand til at skelne mellem cirka 400 vodkamærker og på passende vis anbefale de bedste og mest passende typer til måltidet, herunder ikke mindst kaviaren, som rimeligvis kommer til at flyde i stride strømme.

About skribent