Køkkenudstyr

Sådan gør du klar til årets havefest

Følgende artikler er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til i artiklen.

En havefest er noget af det bedste. Det er en afslappet og uformel fest, hvor der er plads til alle. Og det er en fest, hvor du som arrangør kan sætte et tema og gøre noget ekstra ud af det. Det er dig, der bestemmer, hvilken slags fest det skal være. 

Så det er med at invitere alle naboerne over til årets havefest. Og måske nogle familiemedlemmer, hvis du har lyst. Her får du inspiration til, hvad du kan lave til din havefest. Havespil, borddekoration og drinks. Der skal ikke mangle noget. 

Sæt den rette stemning til bordet

Som noget af det første i din forberedelse, kan du se på borddækningen. Det er her, at du har mulighed for at sætte den stemning, du gerne vil. Brug eventuelt gamle syltetøjsglas som vaser. Du kan sætte en masse farverige blomster ned i disse. Ligeledes kan du sætte store lys ned i disse glas.

Hvis du ønsker en mere havelig stemning, så find nogle store buketter. Tænk eventuelt over at bruge kornblomster. Eller du kan sætte krydderurter eller små citrustræer som pynt. 

Når det bliver mørkere, kan du have forberedt et par lyskæder. Læg lyskæderne på bordet, i førnævnte glas eller hæng dem op, hvis I sidder under i telt. Sørg for at have rigeligt – men uden at det dominerer. Det giver en helt magisk stemning. 

Noget af maden kan du servere som små fristelser på et smukt skærebræt. På den måde kan det indgå som en del af borddækningen. 

Sørg for, at der ikke mangler noget

Når du skal arrangere en gennemført havefest, må der ikke mangle noget. Hverken mad, drinks eller stemning. Derfor kan festmaskiner være en god mulighed. Med forskellige festmaskiner vil der være noget for alle, og du er sikker på, at der ikke vil komme til at mangle noget. 

Når du skal servere drikkevarer, så fyld en trillebør eller en spand med knust is, og læg drikkevarerne heri. Du kan eventuelt have forberedt nogle velkomstdrinks i forvejen. Lav også dem i gamle syltetøjsglas. Har du børn, kan de lave perleplader, som kan bruges som låg. Husk, at der skal være et hul i midten til sugerøret. 

Kolde drinks er en stor del af havefesten, hvorfor det er klart, du må gøre noget ud af det. Sørg for masser af vin. Og frys eventuelt spiselige blomster ned i isterningerne, som kan bruges i drinksene. Nu har du forhåbentlig fået inspiration til en fantastisk havefest. 

About skribent