Sådan gør du klar til dine gæster

Dette indhold er sponsoreret.

Gæsterne er blevet inviteret, og du er i gang med at planlægge et festligt måltid for dig og dine gæster. Når man får gæster på besøg, så vil man gerne tilbringe sin tid sammen med dem, fremfor at bruge tiden på at stå ude i køkkenet og få gjort maden færdig. Det kan derfor være en fordel at planlægge en menu, som du enten kender rigtig godt eller finde på nogle nye nemme retter, som gør at du kan være mere sammen med dine gæster. Mange har også valgt at optimere deres køkken med en vandhane fra Akvatur.dk, som har flere funktioner, hvor du kan få kogende vand direkte fra hanen. Disse mulige optimeringsløsninger til dit køkken, vil gøre det meget hurtigere at få smækket en lækker menu sammen til dine gæster. Når maden er på plads, så mangler du blot borddækningen. Borddækningen betyder noget for det førstehåndsindtryk, som dine gæster får. Derudover er borddækningen med til at sætte rammen for aftenen, da det er ved bordet man skal sidde i de næste par timer og hygge sig. Du kan læse med her, hvor du får tre gode råd til hvordan du får dækket et flot bord, så du bliver klar til dine gæster.

Find det flotte stel frem

Når man får gæster på besøg, skal borddækningen være lidt ud over det sædvanlige. Det kan derfor være en god ide at investere i flot stel, som vil passe til enhver festlig lejlighed. Det kan også være du har arvet et flot stel, som har været i familien i mange år. Dette kan være en ide at finde frem og dække dit bord med det, da det både er personligt og en anderledes borddækning. Stellet er det vigtigste at have styr på, da det er for dyrt at udskifte, i forhold til en dug og servietter, som man kan skifte ud, som man nu har lyst til.

Den helt rigtige dug

Alt efter hvilken lejlighed du har inviteret til, skal dugen passe derefter. Med en enkelt ensfarvet dug giver dig muligheden for at pynte bordet på anden vis, ved at tilføje borddækningen nogle servietter med mønster eller nogle farvestrålende vandglas, som kan pifte bordet lidt op. Derudover kan man også vælge en dug med forskellige farver eller med et mønster, hvor du så kan tilføje borddækningen nogle mere dæmpet servietter, så der ikke kommer til at ske for meget.

Pift borddækningen op med pynt

Til et flot bord, skal der være pynt. Alt efter årstiden og lejligheden, kan du pynte dit bord, som du har løst, hvor kun fantasien sætter grænser. Kommer dine gæster til jul, kan du pynte bordet med gran og levende lys, så dine gæster føler de træder ind i en julestue. Får du gæster på besøg i weekend til en god middag, kan du vælge at dekorere bordet med blomster og blade, så du får nogle forskellige farver på bordet, som passer til årstiden. Dette skaber en hyggelig atmosfære i rummet.

About skribent