Sådan laver du gourmetkager derhjemme

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Programmer som Den store bagedyst har sat gang i en tendens, hvor det er blevet tilladt at sætte sundhed på standby til fordel for lækre og kunstneriske kager. Ord som fondant, glaze og krystalliseret chokolade er pludselig kommet ind i vores bevidsthed og er blevet alment accepteret som en del af fundamentet for en uimodståelig kage. Danskerne har for alvor taget bageglæden til sig og eksperimenterer med smagfulde og kunstneriske kager derhjemme. Måske går du selv med en drøm om at være konditor på hobbyplan? Så læs med her, og få tips til, hvordan du kommer i gang med at lave gourmetkager.

Øvelse gør mester

Som med alt andet her i livet skal man øve sig for at blive god. Hvis du ikke har den store erfaring med at bage, kan du altså ikke forvente, at du laver en snorlige og perfekt kage i første forsøg. Derfor er det også vigtigt, at du er tålmodig og ikke giver op, fordi det ikke lige lykkes for dig i første hug. Det kræver tekniske færdigheder at lave en kage, der kan hamle op med dem, du ser i programmer som Den store bagedyst. For eksempel kræver det finmotorik, når du skal lave en flødeskumskant, eller når du skal pynte en kage med sirlige bogstaver af chokoladeglasur.

Du kan derfor se bagningen som en hobby på samme måde, som gik du til svømning eller keramik. Afsæt gerne et par timer om ugen, hvor du øver dig og prøver kræfter med forskellige opskrifter og teknikker. Det er især vigtigt, at du først og fremmest bliver fortrolig med forskellige grundopskrifter som lagkagebunde, fondant, mørdej osv. Når du begynder at få styr på disse, kan du efterhånden prøve mere avancerede opskrifter og fokusere mere på pynt og teknik.

Hav udstyret i orden

Du kommer ikke langt med dine konditordrømme, hvis du ikke har udstyret i orden. Bagetendensen kan også ses på vores indkøbsvaner. Vi danskere går amok i bageudstyr for at kunne lave lækre og  æstetiske kager. Der findes et hav af forskelligt bageudstyr, og det kan være svært at overskue, hvad du skal starte med. Hvis du ikke har en køkkenvægt, er det et godt sted at starte. På vaegteeksperten.dk finder du et bredt udvalg af vægte til alle formål. Hvis du vil i gang med at bage, kan du altså overveje at tage et kig på de mange vægte hos vaegteeksperten.dk.

I kategorien med andet udstyr er det også en stor fordel at investere i en røremaskine. Med en røremaskine skal du ikke selv bruge kræfter på at røre dej sammen, og du får samtidig en mere smidig og luftig dej. Fordelen ved en røremaskine er også, at du kan lave noget andet, mens maskinen rører for dig. Endelig skal du selvfølgelig have de nødvendige skåle og bageforme, så du kan komme i gang med at blive fortrolig med grundopskrifter. Når du føler dig klar til at gå videre til næste skridt, kan du købe diverse redskaber til at pynte kager med – for eksempel pensler til kagedekoration.

About admin