Sådan pifter du terrassen eller altanen op

Dette er sponsoreret indhold

Selvom sommeren 2020 byder på et yderst omskifteligt vejr, er det ideelt at bruge meget tid ude, når solen endelig er fremme. Uanset om man har have, terrasse eller altan, er det vigtigste, at omgivelserne er behagelige og indbyder til hygge, ellers forsvinder lysten til at opholde sig i de udendørs rammer. 

Havemøbler med et præg af natur

At have et udendørsområde, der kan benyttes i sommerhalvåret, er ligesom at have en ekstra stue. Et rum, vi ofte forbinder med afslapning, og hvor der skal være grobund for at kunne kobler af og tilegne sig ny energi. Terrassen, haven eller altanen er på samme måde en afslapningsoase. For at kunne komme ned i gear, er det nødvendigt med nogle gode møbler, man kan sidde ved, når der skal hygges ekstra. Det er oplagt at vælge nogle rå havemøbler,med et præg af naturen, der egner sig perfekt til de omgivelserne udendørs. Det er ideelt at stile efter møbler med materialer som træ og metal, når man er på udkig efter havemøbler. De rå og naturlige materialer gør at møblerne bedre integreres i det udendørs område og falder bedre i med naturens rammer. Du kan læse mere og finde yderligere inspiration på Kabeltromlen.dk.

Hængekøjer til afslapning

På udendørsarealer er det ekstra hyggeligt at have møbler, man kan slænge sig i. Det kan være en solseng, der er perfekt, når solen står allerhøjest, eller en hængekøje, som er et hit både hos ungerne, men også de voksne. Hængekøjer findes i alle afskygninger. De kan fås i glade farver eller klassisk sort/hvid, i forskelligt materiale og endda i stativ, så du kan få glæde af hængekøjen, selvom der ikke er træer i haven. Hængekøjer fås i forskellige prisklasser alt efter materiale og kvalitet. Hvis hængekøjen virker for voldsom på altanen eller terrassen, er hængestolen et alternativ. Den er lige så komfortabel, men fylder væsentligt mindre. Hængestole i rattan, som er materiale fra palmearter, er især trendy lige nu. Materialet hitter i skandinavisk boligindretning, og er både praktisk, pænt og slidstærkt. En sikker vinder.

Hindbærbuske og krydderurter

Det er noget helt særligt at dyrke sine egne bær eller urter. At hente friske hindbær i haven, man kan toppe en hjemmebagt kage med, eller plukke mynte i altankassen, der kan sætte skub i mojitoen, er en hjemlig og tryg fornemmelse. Man ved, hvor råvarene kommer fra, og det tilføjer noget ekstraordinært til det, man kokkererer. Hindbærbuske skal plantes enten forår eller efterår. De skal plantes et solrigt sted i haven for at opnå hurtig modning af bærene. Hindbærbuske er lette at passe, og giver forholdsvis hurtigt et rimelig udbytte. Hvis ikke man har grønne fingre, kan man vælge at plante krydderurter i stedet. De fylder mindre, hvilket gør dem ideelt til en lille altankasse. Mynte, purløg eller salvie kunne være eksempler på urter, der kan plantes derhjemme, og som kan plukkes, og bruges i madlavningen.

About skribent