Sådan starter du din egen restaurant

Følgende artikler er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til i artiklen.

Går du rundt med en drøm om at starte din egen restaurant? Så kan du med fordel læse med her. Vi har samlet en række gode råd til, hvordan du kommer godt i gang. 

Om du er til hyggelig, feminin café med cupcakes og fine blomsterdekorationer på hvide retromøbler, travl kantinestemning med storbyvibes for businesstyper eller gastronomisk perle med Michelin-stjerner, så kan du her få det sidste skub eller måske endda startskuddet til, hvordan du søsætter dit spisehus. 

Der er naturligvis ikke nogen rigtig eller forkert måde at kaste sig over gastronomiens farverige verden på, men der er måder, hvorpå du kan gøre det lidt nemmere for dig selv. Og så endda uden at betale en herregård. 

God læsning!

Tanke for dine gæsters behov

Det er først og fremmest vigtigt, at du gør dig tanker om, hvad du gerne vil have, dit sted skal rumme. Når du har gjort dig det klart, kan du gå videre med de mere konkrete, praktiske detaljer.

Ønsker du fx at starte en restaurant, så er det altid vigtigt at tage højde for kunderne. Hvilke type kunde vil du gerne tiltrække med din restaurant? Hvilke muligheder og funktioner vil du gerne tilbyde dem?

Hvis du vil gøre det behageligt for dine besøgende, kan det være en god idé at lade rygningen foregå udenfor. Det er faktisk også ulovligt at ryge indenfor de fleste steder i dag. Men det betyder jo, at du samtidig må finde på komfortable løsninger for de kunder, der ryger. De skulle jo gerne komme igen.

Fx kan du indrette et hyggeligt hjørne i gården til din restaurant eller ude foran, hvis der er plads. Her kan du lave et lækkert hjørne med bænke og bløde puder, en varmelampe og blomster på bordet. Her er det dog vigtigt, at du lige husker udendørs askebægre. Ofte vil indendørs askebægre ikke være tilstrækkelig, da cigaretskodderne flyver væk, hvis det blæser. 

Og så lugter de, hvis de ikke er lukkede, som de askebægre, der er beregnet til udendørs brug.

Styr på det gastronomiske

Når du serverer mad, er det vigtigt, at du altid har fokus på den højeste kvalitet. Heldigvis er høj kvalitet ikke nødvendigvis lig med høje priser. Med en smart vakuumpakker kan du altid holde maden frisk og lækker – og samtidig spare masser af penge og tid på at smide ud og købe nyt mad hele tiden.

En vacuumpakker forsegler maden på en måde, så maden bevarer både friskhed og smag i længere tid. Det hjælper dig med at minimere madspild, så du kan lægge kræfterne i at koncentrere dig om at udvikle nye, spændende retter til dine gæster.

Hvis du mangler gastronomisk inspiration kan du faktisk også bruge vacuumpakkeren til at tilberede nye, interessante retter. Og de fås naturligvis både til større og mindre portioner. 

Det er vigtigt at gøre sig tanker om, hvordan du håndterer praktiske udfordringer både i forhold til kundehåndtering og gastronomi. Forhåbentligt har du nu fået inspiration til at gå videre med din gastronomiske drøm. Og så er det ellers bare om at have masser af tålmodighed og is i maven.

About skribent