Skal du holde fest? Gør det nemt med catering

Der er ingen, der siger, at det skal være besværligt at servere en smagsoplevelse for sine gæster, når der skal holdes fest. En ganske glimrende løsning er catering. Med catering får du mad leveret fra en virksomhed fra restaurationsbranchen, der har erfaring med at lave velsmagende mad til flere mennesker, end hvad dit eget køkken formentligt har kapacitet til. Det eneste, du selv skal gøre, er at udvælge en menu og kontakte det firma, du ønsker at få leveret mad fra. Nemmere bliver det ikke. I denne artikel kan du læse mere om, hvilke fordele der er ved at vælge catering, og hvordan du finder det rette cateringfirma til din fest.

Brug din tid på noget andet

Først og fremmest er det enormt tidsbesparende at bestille mad fra et cateringfirma. Tænk blot på, hvor meget tid du skal bruge på at planlægge menuen, handle ind og derefter stå i et køkken for at omdanne alle råvarerne til et måltid til flere personer, end du er vant til i hverdagene. I stedet for at bruge din tid i køkkenet kan du bruge den andre nyttige steder. Det kan gøre festen mere overskuelig. Derudover kan det også være en dyr fornøjelse at handle ind til mange mennesker, og de fleste, der selv står for madlavningen til større arrangementer, ender typisk med at have lave for meget mad og brugt for mange penge. Dette problem kan du imødekomme ved at vælge et cateringfirma, da dette har erfaring med, hvor meget mad der skal laves til et bestemt antal personer – og det gælder, uanset om det er 10 eller 50 personer, der skal have mad.

Vælg den helt rigtige menu

Hvis du selv står for madlavningen, kan det, som før nævnt, være svært at få en menu til at gå op i en højere enhed. Hvad skal der serveres til forret og til hovedret? Hvad med desserten? Og passer retterne overhovedet sammen, eller stikker smagsindtrykkene i hver sin retning? Det kan være svært at tage stilling til sådanne spørgsmål, når du ikke er professionel, men et cateringfirma ved lige, hvordan den helt rigtige menu sammensættes. Vælger du catering, kan du typisk vælge buffeter, eller vælge at gæsterne skal have forskellige typer kød at vælge imellem. Skal du selv sørge for at stege forskelligt kød, fisk eller fjerkræ, kan det hurtigt blive omfangsrigt. Flere og flere cateringfirmaer sammensætter også menuer, hvor der tages hensyn til allergikere og forskellige kostretninger. Du skal derfor ikke selv stå med den opgave, det er at tilberede alternativer til nogle af dine gæster.

Fokus på en god smagsoplevelse

De værste scenarier må være, at maden er undertilberedt eller for den sags skyld overtilberedt, at der ikke er mad nok, eller at maden er kold ved servering. En menu, der ikke er tilsmagt, eller hvor konsistensen er forkert, er heller ikke ønskesituationer, når der sidder sultne gæster rundt om bordene til din fest. Disse og andre potentielle udfordringer kan du undgå, hvis du kontakter et professionelt cateringfirma. Vælger du et anerkendt cateringfirma, er du nærmest garanteret, at maden bliver en god smagsoplevelse, som dine gæster vil sætte pris på.

Hvor skal maden komme fra?

Der findes utallige cateringfirmaer i Danmark, og der er noget for enhver smag. Det er derfor forholdsvist nemt for dig at finde frem til et firma, der kan lave en menu, der stemmer overens med dine ønsker og forventninger. Blot med en hurtig søgning på nettet, kan du finde mange løsninger. Der er også rig mulighed for at finde cateringfirmaer, der tilbyder anderledes retter, end dem du er vant til at få serveret. Eksempelvis kan du bestille en menu med udgangspunkt i det nordiske køkken, hvor kvaliteten og enkeltheden fra råvarer, der findes i Norden, er i højsædet. En sådan menu vil uden tvivl gøre dine gæster imponerede over, hvad disse afgrøder har at byde på. Hvis du mere eller mindre vil være sikker på, at der serveres noget for alle, kan det være en ideel løsning at vælge tapas, andre småanretninger eller buffet, hvor dine gæster mere eller mindre selv kan sammensætte deres måltid. Arrangerer du en sommerfest, kan det være, du skal overveje et cateringfirma, der kan grille eller tilbyder en perfekt grillmenu.

About skribent